αρειος_παγος
Ελλάδα

«Καμπάνα» πέντε μήνες από τον Άρειο Πάγο για δώδεκα ληγμένες «σαλάτες του Καίσαρα»

Ο Άρειος Πάγος  εξέτασε την υπόθεση καταδίκης επιχειρηματία σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για 12 «ληγμένες» «σαλάτες του Καίσαρα», με βάση τις αλλαγές του νέου Ποινικού Κώδικα που ρυθμίζουν την αγορά προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών.

Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε φυλάκιση 5 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι διέθεσε στην κατανάλωση 12 συσκευασμένες «σαλάτες του Καίσαρα» 400gr των οποίων είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης. Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της δικαστικής απόφασης και το αίτημα του έγινε δεκτό.

Όπως τονίζεται στην απόφαση ο νέος Ποινικός Κώδικας, στην επίμαχη περίπτωση, προβλέπει ευμενέστερη ποινική μεταχείριση καθώς εκτός από την φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών προβλέπεται διαζευκτικά και η χρηματική ποινή, η οποία είναι ηπιότερη.

Τελικά, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου κατέληξε ότι πρέπει να εφαρμοστούν αυτεπαγγέλτως οι ευμενέστερες διατάξεις και ανέπεμψε την υπόθεση για νέα συζήτηση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.