Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η κολοσσιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην παραποτάμια περιοχή του Λούρου όπου, με τη βοήθεια του drone, εντοπίστηκαν τρεις χασισοφυτείες με περισσότερα από 4.000 δενδρύλλια κάνναβης και συνελήφθησαν έξι από τους καλλιεργητές.

Στην επιχείρηση, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών από την Άρτα, την Πρέβεζα και την Θεσσαλονίκη, ενώ για τον εντοπισμό των φυτειών σε τρία διαφορετικά σημεία, από τη Γέφυρα Καλογήρου μέχρι και την δύσβατη όχθη του Λούρου, χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και πλοιάρια! Σε μια από τις φυτείες, στο Κανάλι της Πρέβεζας, οι άνδρες της Δίωξης συνέλαβαν πέντε Αλβανούς και έναν Έλληνα κάτοικο της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια εξερεύνησης στην Φιλιππιάδα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα καλυμμένο αυτοσχέδιο τούνελ με πυκνή βλάστηση, το οποίο οδηγούσε σε οργανωμένη φυτεία με 1.935 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,10 ως 1,28 μέτρου τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Στον ίδιο χώρο κατασχέθηκαν ένα σύστημα ποτίσματος με αντλία νερού καθώς και καλλιεργητικά σύνεργα και οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών συνεχίζονται.