Στην προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών και μιας κατασκήνωσης στο Λαύριο προχώρησαν οι αρχές εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στη θέση Πούντα Ζέζα, μεταξύ Λαυρίου και Σουνίου.

Στην περιοχή μετέβη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ στο σημείο επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 19 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν στο έργο της κατάσβεση δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Αεροσκάφη και 2 Ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.



ρδτη
ρηρ
σρστυ_2
ρδηδτυ

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πιθανόν από βολές, σε έκταση των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (νυν Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) ΕΒΟ, στο Λαύριο, κατακαίοντας χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια.

Ωστόσο η πευκόφυτη έκταση των 3500 τμ όπου βρίσκεται η βιομηχανία, στην περιοχή Καμάριζα (στο ύψος του ναού Αγ. Τριάδας) καθιστά «υπαρκτό τον κίνδυνο εξάπλωσης της, λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

«Η φορά τους, με κατεύθυνση τον εθνικό δρυμό Σουνίου», προσθέτει ο ίδιος, κινητοποίησε από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία επιχειρεί παρουσία του Αρχηγού της.

Για προληπτικούς λόγους, όπως μας ενημερώνει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής εκκενώθηκαν άμεσα οι οικισμοί Αγριλέζα και Αγ. Γεράσιμος, Καμάριζα και Σουνίου όπως και η παιδική κατασκήνωση «Ακρογιάλι» αλλά και ένας άτυπος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί σε παρακείμενη έκταση του υπουργείου Ανάπτυξης. Ωστόσο «όλοι είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς» σημειώνει ο κ Λουκάς.

Εκτροπή κυκλοφορίας

Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, επί της Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψος του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου προς την πόλη του Λαυρίου,

• Επί της Λ Σουνίου από το ύψος της εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΚ ΜΑΡΙΝ» στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο,

• Επί της Λ. Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίου Γερασίμου προς τον οικισμό Αγίου Γερασίμου,

• Επί της οδού Αγίας Παρασκευής από το ύψος της Λ. Σουνίου(Ταβέρνα Συρτάκι)• Επί της Λ. Σουνίου χ/θ 71 αναστροφή οχημάτων προς Πάλαια Φώκια,

• Επί της Λ. Αθηνών- Σουνίου από το ύψος της Λ. Λεγρενών αναστροφή των οχημάτων προς Παλαιά Φώκια,

• Επί της Εισόδου Οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου (Καμάριζης και Χάος)

Επί της Λ. Καμαρίζης από το ύψος Μεγάλα Πεύκα(Οικισμός Αγίου Κωσταντίνου).

• Επί της Εισόδου Οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου(Λ. Καμαρίζης) στο ύψος της Εκκλησίας Αγίας Ειρήνης(περιοχή Συντερίνα).