«Όσα ακούγονται στα ηχητικά για το Μάτι είναι πρωτοφανή, τραγικά και εγκληματικά. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καινούργια μέρα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο δικηγόρος 20 οικογενειών νεκρών στο Μάτι, Αντώνης Φούσας.

Ο κ. Φούσσας ανέφερε πως «σήμερα ή αύριο θα πάρει την σχετική δικογραφία».

Ακόμη σημείωσε πως «ο πρόσφατος νόμος επιτρέπει αυτά να χρησιμοποιηθούν και θα ερευνηθεί ποια αδικήματα έχουν τελεστεί, όπως της κατάχρηση εξουσίας».

Διαβάστε ολόκληρη τησ υνέντευξη του Αντώνη Φούσα στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τις χθεσινές αποκαλύψεις της Καθημερινής για την πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Φούσας σημείωσε: «Στα πλαίσια που αυτά που ακούσαμε και διαβάσαμε είναι αλήθεια αυτά είναι συγκλονιστικά, ανεπανάληπτα, πρωτοφανή και βεβαίως υπάρχουν τεράστιες ευθύνες. Σήμερα ή αύριο θα πάρουμε όλη τη δικογραφία στα χέρια μας, επομένως θα τα δούμε αυτά όλα και πολλά άλλα διότι δικές μου πληροφορίες ήταν από καιρό ότι συνέβαιναν αυτά. Δεν μίλησα ποτέ με τον κ. Λιότσιο, δεν θα πρέπει να μιλήσω γιατί πρέπει να κάνει αντικειμενικά τη δουλειά του αλλά από άλλες πηγές αυτά τα είχαμε ακούσει, τα ξέραμε. Επομένως αυτά όλα είναι τραγικά, ανεπανάληπτα, εγκληματικά και πολύ περισσότερο όταν πράγματι κάηκαν 102 άνθρωποι και μετά από ένα μήνα περίπου γινόντουσαν αυτά και του λεει «γράψε πέντε σειρές να τελειώνουμε και μην ασχολείσαι παραπάνω γιατί αλλιώς θα έχεις περιπέτειες με την καριέρα σου». Αυτά είναι ανεπανάληπτα πράγματα, ελπίζω η Δικαιοσύνη να επιληφθεί. Εμείς θα ασκήσουμε τα καθήκοντα μας όπως έχουμε υποχρέωση, θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των οικογενειών που έχουμε μεγάλη τιμή να τους εκπροσωπούμε».

«Οι άνθρωποι που εκπροσωπώ είναι αγανακτισμένοι, είναι εξοργισμένοι, είναι ανθρωποι οι οποίοι επιμένουν με κάθε τρόπο ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σε κάθε πλευρά και ιδίως παρακαλούν πολύ η διαδικασία να επισπευστεί διότι όλοι μας φοβόμαστε μη τυχόν εμπλακούμε στα θέματα της παραγραφής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο πρόσφατος νόμος επιτρέπει αυτά να χρησιμοποιούνται εφόσον δεν υπάρχουν άλλα αποδεικτικά στοιχεία. Επομένως αυτά θα χρησιμοποιηθούν και θα ερευνηθεί και τι αδικήματα έχουν τελεστεί διότι οπωσδήποτε υπάρχει μια κατάχρηση εξουσίας και θέμα ηθικής αυτουργίας για παράβαση καθήκοντος, απόπειρας έστω. Υπάρχουν θέματα πολύ σοβαρά που πρέπει να ερευνηθούν και να αξιολογηθούν», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να ερευνηθούν και οι πυρκαγιές των Κυθήρων και της Μάνης μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, ο κ. Φούσας απάντησε: «Είναι απολύτως βέβαιο ότι πρέπει να ερευνηθούν εφόσον δεν εμπίπτουν σε θέματα παραγραφών. Πρέπει και οι δήμαρχοι και οι αξιωματούχοι της περιοχής να ενεργήσουν τα νόμιμα και βεβαίως αυτό θα το κάνει αυτεπαγγέλτως...».

«Και το ύφος αυτών των συνομιλιών, και είδατε τι λέξεις χρησιμοποιούν, είναι κάτι το οποίο είναι ακατανόμαστο και δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι είναι δυνατόν στελέχη αυτού του επιπέδου να χρησιμοποιούν τέτοιοι λεξιλόγιο σε δημόσιες συζητήσεις», υπογράμμισε ο δικηγόρος 20 οικογενειών νεκρών στο Μάτι