Από τα 65 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα 30/7, τα 16 εντοπίστηκαν σε δεξαμενόπλοιο το οποίο βρίσκεται στον Πειραιά. Το πλήρωμά του είναι σε καραντίνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οκτώ Ινδοί και οκτώ Φιλιππινέζοι ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου Merbabu, σημαίας Μάλτας, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πειραιά, βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. Το δεξαμενόπλοιο με 25 άτομα πλήρωμα είχε αναχωρήσει τελευταία φορά από την Τουρκία χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός του.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, ανέβηκε στο δεξαμενόπλοιο και πραγματοποίησε τεστ, τα οποία και βγήκαν θετικά σε Covid-19. Όλο το πλήρωμα παραμένει σε καραντίνα μέσα στο δεξαμενόπλοιο μέχρι νεοτέρας.

Κατάλογο κυρώσεων κατά της Τουρκίας ζήτησε από την ΕΕ η Ελλάδα

Με τον Αύγουστο προ των πυλών η Ελλάδα έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με τον εφιάλτη του κορονοϊού που έμοιαζε για λίγο... να έχει κοπάσει. Ο Αύγουστος είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας για τον ελληνικό τουρισμό και δεν είναι λίγοι οι ειδικοί οι οποίοι, τόνισαν ότι το πρώτο 15νθήμερο είναι πολύ σημαντικό για να διαπιστωθεί αν μιλάμε για δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Τις τελευταίες μέρες, τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχόμενα και ραγδαία με τα σημερινά να είναι τα υψηλότερα του μήνα Ιουλίου μέχρι και σήμερα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα η κυβέρνηση προχώρησε σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου.