Ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που έχουν ως στόχο τη βελτίωση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ελαχιστοποίηση της περιθωριοποίησης έχει ενεργοποιηθεί στον Δήμο Πειραιά από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση.

Το πρόγραμμα «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο ΠειραιάSocial Innovation Piraeus» το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται από την περασμένη Δευτέρα, έρχεται να προστεθεί στις ήδη πετυχημένες κοινωνικές δράσεις «Εστία και Εργασία» και την έντονη δραστηριοποίηση της ΚΟΔΕΠ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 καθώς και μία σειρά δράσεων που έχουν υλοποιηθεί τους περασμένους μήνες, όπως δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης, καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων και διεκπεραίωση των αιτημάτων τους.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία «κοινωνική ομπρέλα» η οποία έχει ανοίξει στο μεγάλο λιμάνι με αποκλειστικό στόχο να ωφεληθούν οι κοινωνικά αδύναμοι, να μην υπάρχει περιθωριοποίηση και να αποφευχθεί το φαινόμενο της φτωχοποίησης.

Κομβικό ρόλο στο όλο εγχείρημα και στις δράσεις που αναλαμβάνει η ΚΟΔΕΠ έχει ο πρόεδρός της, Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο οποίος από το πρώτο διάστημα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, έβαλε ως βασικό στόχο να αξιοποιήσει ευρωπαϊκά προγράμματα και να ενεργοποιήσει την ΚΟΔΕΠ σε όλο το φάσμα των κοινωνικών παρεμβάσεων.

voidonikolas
«Με δράσεις και ενέργειες τους επόμενους μήνες στοχεύουμε να εντοπίσουμε ακριβώς τα προβλήματα, στην πραγματική τους διάσταση, και να προβούμε σε στοχευμένες ενέργειες για την ολιστική αντιμετώπισή τους» αναφέρει ο ίδιος, προσθέτοντας με νόημα: «Μέσα από τις δράσεις αυτές στοχεύουμε στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του δήμου μας».

Στόχος του κ. Βοϊδονικόλα είναι η ΚΟΔΕΠ, μέσω του προγράμματος «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης» να καταστεί ένα hub κοινωνικής πολιτικής και παρέμβασης, το οποίο να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για άλλους δήμους. Ο ίδιος μάλιστα παρακολουθεί προσωπικά τις δράσεις σε όλα τους τα στάδια.