«Κάναμε μια πρώτη αποτίμηση των θερινών εκπτώσεων που είθισται οι δύο πρώτες εβδομάδες των εκπτώσεων να είναι και οι πιο δυναμικές» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με τον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης.

«Παρόλα αυτά 3 τα 4 μαγαζιά σημείωσαν μείωση της τάξης του 20 έως 40%. Μόνο το 15% παρέμεινε περίπου στα ίδια επίπεδα και ένα 10% κατάφερε να σημειώσει μια άνοδο αλλά οριακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ακόμα και στους πιο κεντρικούς δρόμους του Πειραιά τη Σωτήρος και την Ηρ. Πολυτεχνείου έχουν κλείσει μαγαζιά όχι λίγα», επισήμανε ο κ. Μανεσιώτης.
«Οι λόγοι είναι δύο ότι πολλοί ιδιοκτήτες κρατούν ακόμα υψηλά τα ενοίκια και δεύτερον είναι πολύ επικίνδυνη περίοδος για οποιονδήποτε επενδυτή να ανοίξει κατάστημα αυτή την περίοδο. Έτσι λοιπόν δυστυχώς παρουσιάζεται αυτή η άσχημη εικόνα να βλέπεις στους πιο εμπορικούς δρόμους καταστήματα με κατεβασμένα τα ρολά», εξήγησε ο ίδιος.

«Ένα ενδεχόμενο νέο lockdown φοβόμαστε ότι θα γονατίσει όλη την οικονομία. Επ’ ουδενί δεν θα μπορούσε η οικονομία να σηκώσει ένα δεύτερο lockdown αν χειροτερέψουν τα πράγματα», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.