Τα νέα μέτρα βρίσκονται ante portas, φαίνεται όμως ότι κάποιες σοβαρότατες μολυσματικές εστίες, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας, θα εξακολουθήσουν να υφίστανται. Όπως προκύπτει από το οδοιπορικό του parapolitika.gr στην Oμόνοια, την πλατεία Βάθη, στην Κουμουνδούρου και στο Μεταξουργείο, Έλληνες και αλλοδαποί πωλούν ανεξέλεγκτα υγειονομικά και φορολογικά, τα προϊόντα τους.

Εν προκειμένω, τραγική είναι η εικόνα στην Αχαρνών, στην Μιχάηλ Βόδα και στη Ζήνωνος και στην Αγησιλάου, όπου οι πλανόδιοι μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας έχουν απλώσει τα καφάσια τους, περιορίζοντας μάλιστα και την κυκλοφορία, ενώ δεν γίνεται καν λόγος για τις συνθήκες μεταφοράς των νωπών με τα επιβατικά τους οχήματα. Έμποροι και καταστηματάρχες της περιοχής καταγγέλλουν ότι πολλοί επιχειρηματίες εστιατορίων και τουριστικών καταστημάτων και αναψυκτηρίων προμηθεύονται από αυτούς επειδή δεν κόβουν τιμολόγια και γιατί τα πωλούν στη μισή.



Σημειώνεται τέλος ότι στην Αχαρνών προς την πλατεία Βάθη και στη Σοφοκλέους στους γύρω δρόμους, οι πλανόδιοι έχουν μέρος του οδοστρώματος παρεμποδίζοντας ή αποκλείοντας εντελώς την κυκλοφορία.