Από σήμερα ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε ένα μεγάλο πρόγραμμα καθημερινών, μαζικών απολυμάνσεων σε δημόσιους χώρους στο κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας, συμβάλλοντας με το σύνολο των δυνάμεών του στην προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού και να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, στην εκστρατεία αυτή συμμετέχουν περίπου 50 πλυστικά οχήματα διαφόρων τύπων (μικρά, μεγάλα, υδροφόρες κ.ά.) ενώ οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούν τους ψεκασμούς είναι εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας (ειδικά γυαλιά, ειδικές φόρμες, γάντια και μάσκες).



Για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες έχει εκπονηθεί εβδομαδιαίο πρόγραμμα και δίνεται έμφαση σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους καθώς και σε σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος (νοσοκομεία, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, φούρνους κ.λπ.). «Εντατικοποιούμε από τώρα τις επιχειρήσεις απολύμανσης σε όλη την πόλη, πριν επανέλθει στους φθινοπωρινούς ρυθμούς της. Ενισχύουμε τον μηχανισμό μας ώστε να συνεχίσει η Αθήνα να είναι ασφαλής σε όλους τους δημόσιους χώρους της», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.