Με αίθριο καιρό και με περιορισμένη την αστάθεια θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες. Μια καιρική σταθερότητα με ζέστη, ήλιο και το μελτέμι μέχρι 5-6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, όπως μετέδωσε το Mega, το Σάββατο θα είναι μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα. Από το πρωί ο ήλιος θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μόνη εξαίρεση θα αποτελέσουν λίγες αραιές νεφώσεις στα βόρεια, κατά περιόδους πιο πυκνές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη το μεσημέρι και το απόγευμα. Ωστόσο τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα ακόμα και σε αυτές τις περιοχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 32-34 στα βόρεια και 34-36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 37 σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Στη νησιωτική χώρα οι μέγιστες θα είναι κοντά στους 30-32 βαθμούς. Και περισσότερη ζέστη αναμένεται νοτιότερα στην νότια Κρήτη, στη Ρόδο και το Καστελόριζο με 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, βοριάδες στο Αιγαίο,4-6 και τοπικά σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα πνέουν μέχρι και 7 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με αρκετό ήλιο. Η θερμοκρασία από 23-34 και οι άνεμοι βόρειοι 4-5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Ηλιοφάνεια όλη την ημέρα, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 21-33 βαθμούς και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό βόρειοι και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες με εντάσεις μέχρι 3-4 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Κυριακή θα συνεχιστεί η καλοκαιρία, απουσία βροχοπτώσεων. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά , αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα, θα πλησιάσει στα ηπειρωτικά τους 34-36 και 30-32 στα νησιά του Αιγαίου, με βοριάδες που θα υποχωρήσουν λίγο μέχρι 5-6 μποφόρ.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το μεσημέρι αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Η ζέστη θα κρατηθεί σε παρόμοια επίπεδα, με τις μέγιστες να προσεγγίζουν τους 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά, 31-33 στο Αιγαίο και βοριάδες σε εντάσεις μέχρι 4-6 μποφόρ.