Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη να στέλνουν ως κεντρικό μήνυμά τους ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 168 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε ένα ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 243 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα στις 18:00, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων τον μήνα Αύγουστο, επανέρχεται η τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα. Σημειώνεται ότι σήμερα τον καθηγητή λοιμωξιολογίας θα αντικαταστήσει ο καθηγητής Μαγιορκίνης, όπως και κάθε φορά που ο κ. Τσιόδρας δεν θα μπορεί να δίνει το «παρών».

6 μήνες από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα


Σήμερα συμπληρώνονται 6 μήνες από τη διάγνωση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα, στις 25 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, είπε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, αφότου έδωσε την ημερήσια αύξηση κρουσμάτων για την Τρίτη 25 Αυγούστου.

Όπως είπε, μπορεί ο αριθμός νέων μολύνσεων να είναι μικρότερος των 200 σήμερα, αυτό όμως δεν πρέπει να δημιουργεί εφησυχασμό. Άλλωστε, τόνισε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων υπερβαίνει τους 20 από τις αρχές του μήνα, ενώ σήμερα οι ασθενείς κορωνοϊού σε ΜΕΘ είναι 31. «Φαίνεται ότι η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που θα οδηγούσε σύμφωνα με μοντέλα σε παραπάνω από 400 ανά ημέρα έχει περιοριστεί», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Οι τακτικές ενημερώσεις θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή.