Πολύ μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι 71 φωτιές που ξέσπασαν χθες ανά την επικράτεια ακόμη και σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση ή δύσβατες, κοντά σε ορεινούς όγκους.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει η Πυροσβεστική προκύπτουν περιπτώσεις δόλιων ενεργειών ιδίως στο τόξο από Κερατέα έως Καλύβια όπου εκεί τα μέτωπα ήταν πολλά και διάσπαρτα.

Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών αλλά και των σοβαρότατων αμφιβολιών για την τυχαιότητα των γεγονότων, έχουν ενισχυθεί οι φρουρές και οι περιπολίες στις λεγόμενες «κόκκινες ζώνες» του Λεκανοπεδίου, καθώς και σε άλλα σημεία της χώρας.

Εξάλλου στο Α' Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρίσκονται από χθες το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδης και ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, είχε παραδοθεί στις φλόγες ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών, το μοναδικό σύμβολο της υστεροελλαδικής περιόδου (14ος έως 11ος αιώνας π. Χ).

Τέλος να σημειωθεί ότι και σήμερα υπάρχει υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν. Μάλιστα σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις περιοχές Κυθήρων, Φθιώτιδας, Λακωνίας, Ικαρίας.