Εντείνεται η ανησυχία, στην Πέλλα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού στην κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά.

Σύμφωνα με το star.gr τα κρούσματα σκαρφάλωσαν στα 191, σε σύνολο 680 εργαζομένων, πολλοί εκ των οποίων εποχικοί.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι προέρχονται από διάφορα χωριά και από τους γύρω νομούς της περιοχής και πολλοί μετακινούνταν μαζικά με λεωφορεία.

Δήμαρχος Πέλλας : Ξέφυγε η κατάσταση

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, εξέφρασε την ανησυχία του για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων του κοροναϊού.

«Ο κόσμος δεν ήταν χαλαρός. Τηρούσε τα μέτρα. Ωστόσο για κάποιο λόγο ξέφυγαν τα νούμερα» σημείωσε.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε, σε τρία δημοτικά σχολεία, υπάρχει πρόβλημα, καθώς τέσσερις δάσκαλοι νοσούν με κοροναϊό.

«Πρέπει να περιορίσουμε τη διασπορά. Αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε τα πάντα, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα καλύτερα» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο έχει αναστείλει τη λειτουργία του έως τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ οι  Π.Ε Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς  τέθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, με σκοπό την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κοροναϊού.

Ειδικότερα τα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης,
  • αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ,
  • απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο
  • στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική η τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα εν λόγω μέτρα ισχύουν έως και την Παρασκευή 25/09/2020 και ώρα 06.00.