Ανακοίνωση εξέδωσε η Διαχειριστική Επιτροπή της κοινωνικής συλλογικότητας «Βασίλισσα Θεσσαλονίκη - Ρήγας Φεραίος» τοποθετούμενη για τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά.

Η ανακοίνωση, με αναφορά στον Ρήγα Βελεστινλή και στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, καταλήγει στο εξής κάλεσμα: Καλούμε τους συν-Έλληνες σε εγρήγορση για την ειρήνη στη «Γαλάζια Πατρίδα » της Ελληνικής Δημοκρατίας του Ρήγα Φεραίου και την προστασία της.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Διαχειριστική Επιτροπή της ως άνω κοινωνικής συλλογικότητας ενημερώνει για τα εξής :
1. Η κρισιμότητα των ημερών απαιτεί υψηλό φρόνημα και αίσθημα ευθύνης.
2. Αναλογιζόμενοι την ευθύνη απέναντι στους ηρωϊκούς προγόνους μας διακηρύσσουμε σε όλους τους τόνους ότι η προστασία της «Γαλάζιας Πατρίδας» της Ελληνικής Δημοκρατίας του Ρήγα Φεραίου είναι απαράγραπτο ιστορικό δικαίωμα και πατριωτικό καθήκον.
3. Εκείνοι που έδιωξαν με βίαιο τρόπο, για τον οποίο επαίρονται, τον Μικρασιατικό Ελληνισμό από τις, επί χιλιετίες, πατρογονικές εστίες στην Ιωνία και σφετερίστηκαν τις περιοχές του, διατείνονται και ομολογούν με έπαρση ότι η βιαιότητα της κατάκτησης των περιοχών του Βυζαντίου περί την Μεσόγειο Θάλασσα που ακολούθησε την από την Ανατολή έλευσή τους, δημιουργεί ιστορικό δικαίωμα υπέρ τους, σε εδάφη από καταβολής κόσμου ελληνικά, όπου οι Σχολές φιλοσοφίας με την ελληνική σφραγίδα δημιούργησαν το σύγχρονο πολιτισμικό θαύμα στο Δυτικό κόσμο. Στη Μεσόγειο Θάλασσα, αυτό το απέραντο Μουσείο το κατάσπαρτο με ερείπια βυθισμένων αρχαίων ελληνικών πόλεων και πλοίων της αρχαίας ελληνικής ναυτοσύνης των νησιών του Αιγαίου Πελάγους ξεδιπλώνουν κύμα στο κύμα τον διακαή πόθο τους για υποδούλωση των πληθυσμών που κατοικούν τα ελληνικά νησιά και όχι μόνον.
4. Αυτοί που, σαν κακομαθημένα παιδιά, έχουν συνηθίσει να «παίρνουν» όλο και περισσότερα πότε με την πονηριά και πότε με τη βία, θεωρούν ότι αδικούνται και ζητούν τα πάντα.
5. Ας αναλογιστούν οι Ευρωπαίοι τις ευθύνες τους σε παρελθόντα ιστορικά γεγονότα και ας κάνουν ανάλογες ενέργειες.
Καλούμε τους συν-Έλληνες σε εγρήγορση για την ειρήνη στη «Γαλάζια Πατρίδα » της Ελληνικής Δημοκρατίας του Ρήγα Φεραίου και την προστασία της.

Για τη Διαχ..Επιτροπή: Δρ. Νασίκα Ζωή,

Καθηγήτρια Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας