Τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αττική ανακοίνωσε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας ΕΕΕΘ, η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δήλωση της, στην Αττική είναι διαθέσιμα 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά Νοσοκομεία. 

Από αυτά 107 έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των ασθενών με COVID-19, ενώ εντός των επομένων ημερών θα προστεθούν άλλα 42 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

 Σήμερα, 23/09/20, το 30% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι ελεύθερες προς διάθεση, ειδικότερα δε από τις κλίνες ΜΕΘ-COVID είναι ελεύθερες το 40% των κλινών.

 Σημειώνεται ότι έχει δημιουργηθεί τεράστιο θέμα με τις κλίνες των ΜΕΘ, κυρίως των νοσοκομείων αναφοράς της χώρας. Σήμερα, μάλιστα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα των ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στα Παραπολιτικα 90,1 σημείωσε ότι τα κρεβάτια στις ΜΕΘ για κοροναϊό στην Αττική εξαντλούνται. Εκτίμησε μάλιστα πως αν συνεχιστεί ο ίδιος αριθμός αύξησης των κρουσμάτων οι θάνατοι θα είναι πολλοί περισσότεροι.

Παράλληλα, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά Ματίνα Παγώνη, έδωσε ακόμη πιο δραματική εικόνα για την κατάσταση καθώς μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε «Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», είπε, εξηγώντας ότι η αρχή θα γίνει σήμερα από το νοσοκομείο «Αττικόν», ενώ θα ακολουθήσει το «Γ. Γεννηματάς» και άλλα νοσοκομεία.

 Και δίνοντας μια ακόμη πιο δραματική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό στην Αττική, η κυρία Παγώνη αποκάλυψε: «Αυτή τη στιγμή ο "Ευαγγελισμός" έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19».