Αισιόδοξη ότι παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία, ο σχεδιασμός και οι δράσεις της επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 θα προχωρήσει κανονικά, εμφανίστηκε στην ΕΡΤ η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στην πρώτη της συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 υπό την ιδιότητα της προέδρου της επιτροπής, η κυρία Αγγελοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά «έχουμε και plan A και plan B διότι είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την Επανάσταση, τη διαδρομή των 200 ετών» και να βαδίσουμε στο μέλλον με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Η κυρία Αγγελοπούλου γνωστοποίησε ότι υπάρχει πληθώρα προτάσεων από Περιφέρειες, δήμους, σχολεία και επιχειρήσεις αλλά και από το εξωτερικό, από τις πέντε ηπείρους όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Όλοι θέλουν να υποβάλουν προτάσεις» ανέφερε με ενθουσιασμό και σημείωσε ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί ώς τον Δεκέμβριο.

Επανέλαβε ότι η χρηματοδότηση των δράσεων της επιτροπής θα γίνει από το χορηγικό, αλλά κυρίως από το νομισματικό πρόγραμμα. Παρουσίασε για πρώτη φορά το μετάλλιο από την Εθνική Τράπεζα που θα διατεθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στο οποίο απεικονίζεται ο πίνακας του Θεόφιλου με τον Ρήγα Βελεστινλή και τον Αδαμάντιο Κοραή να κρατάνε στα χέρια τους την αναγεννημένη Ελλάδα. Προς τον ίδιο σκοπό θα κυκλοφορήσουν και νομίσματα σε χρυσό και ασήμι.

Η πρόεδρος της επιτροπής ξεκαθάρισε για πολλοστή φορά ότι η επιτροπή δεν λαμβάνει χρήματα από το κράτος με δεδομένη τη δεκαετή κρίση που πέρασε η χώρα, αλλά από δωρεές, χορηγίες και ίδια κεφάλαια.

Αναφερόμενη στις δράσεις της επιτροπής, ανακοίνωσε ότι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση θα γίνει στις 25 Μαρτίου σε ιστορικά τοπόσημα, ενώ στις 20 και 21 Ιουνίου που είναι οι ημερομηνίες που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και η εαρινή ισημερία θα γίνουν μεγάλες εκδηλώσεις σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

Η κυρία Αγγελοπούλου εξήγησε ότι σε αντίθεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ήταν ένα project με συγκεκριμένες προδιαγραφές, το εγχείρημα αυτό είναι σύνθετο και άυλο.

«Πρέπει να μιλήσουμε στην καρδιά του Έλληνα, να θυμίσουμε την ιστορική διαδρομή να πάρουμε δύναμη από όσα περάσαμε. Η χώρα μας στέκεται όρθια. Αυτό θα μας δώσει δύναμη και αυτοπεποίθηση για πολλές δεκαετίες ακόμα» είπε.

Η κυρία Αγγελοπούλου ανέλαβε πλήρως την ευθύνη και για τις δυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν στην επιτροπή, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το τι είναι αυτό που την κάνει να εμπλέκεται στα δημόσια πράγματα, καθώς στο παρελθόν την εμφάνιζαν να ενδιαφέρεται ακόμα και για την προεδρία, ήταν απόλυτη.

«Περασμένες ιστορίες που έχουν γίνει βαρετές. Αυτή η συζήτηση έχει εξαντληθεί, δεν έχω εκφράσει πολιτικές φιλοδοξίες. Θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου όπως τη βοήθησα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Επιμένοντας στο αισιόδοξο μήνυμα της ότι μέσω του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 τιμάμε την Ιστορία μας, παίρνουμε μαθήματα και βλέπουμε ότι στο παρελθόν έχουμε ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες, κατέληξε «οι Έλληνες το έχουμε», εξηγώντας ότι «βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα που οι άλλοι δεν μπορούν να βρουν».

Για την κυρία Αγγελοπούλου οι εκδηλώσεις και το μήνυμα των εορτασμών θα μας βάλει με δύναμη και αισιοδοξία στην τρίτη χιλιετία της χώρας.