Την προσαρμογή της λειτουργίας της στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ανακοίνωσε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Τα γραφεία της θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες 14 ημέρες και όλες οι δραστηριότητες που προέβλεπαν ευρείες συγκεντρώσεις ανθρώπων και επισκέψεις σε πόλεις αναστέλλονται. Ομοίως, θα μεταφερθεί για τον Απρίλιο η σύγκληση της Ολομέλειας που είχε προγραμματιστεί για το τέλος Μαρτίου αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ωστόσο ότι «οι συνεργάτες της επιτροπής θα συνεχίσουν το έργο τους με αμείωτο ρυθμό, μέσω τηλεδιασκέψεων και κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι Νέες Τεχνολογίες».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της «Ελλάδα 2021»: «Η συστράτευση όλων μας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 και να αντιμετωπιστεί με τον βέλτιστο δυνατόν τρόπο η πανδημία που απειλεί τον τρόπο ζωής μας, θα πρέπει να μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη. Με ψυχραιμία και ωριμότητα, με πλήρη και πέραν κάθε αμφισβήτησης συνεργασία με την Πολιτεία που έχει την ευθύνη, ο καθένας και η καθεμία από εμάς, έχει τη δύναμη να συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος και τον περιορισμό των συνεπειών από την εξάπλωση του ιού. Ελπίζουμε, ότι με τη προσπάθεια όλων μας, οι συνέπειες από την πανδημία θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερες και ότι οι κανονικοί ρυθμοί θα επιστρέψουν σύντομα».