Απαγορευτικούς δημοσιονομικούς, αλλά και νομικούς σκοπέλους, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση να ικανοποιήσουν το σύνολο των αιτημάτων, τα οποία προέβαλαν σήμερα οι γιατροί του ΕΣΥ, κατά τη διάρκεια της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργία τους, επικαλέστηκε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, στη συνάντησή του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ο Γιάννης, Κωτσιόπουλος παραδέχθηκε επίσης ότι δεν υπάρχει διαρκής επικοινωνία των μεταξύ ΟΕΝΓΕ και υπουργείου Υγείας και δεσμεύθηκε ότι αυτή η επικοινωνία «θα φροντίσουμε να αποκατασταθεί».

Υπενθυμίζεται ότι βασικά αιτήματα της ΟΕΝΓΕ για τη σημερινή απεργία της είναι η διενέργεια μαζικών και άμεσων προσλήψεων μονίμου και επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αμοιβών των γιατρών του ΕΣΥ για τις εφημερίες, κ.λπ.
Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοικήσεων των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας μας, η συμμετοχή των γιατρών του ΕΣΥ στη σημερινή απεργία της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:

1η ΥΠΕ : 0.91%
3η ΥΠΕ: 1.21%
4η ΥΠΕ : 0.4%
5η ΥΠΕ: 2,59%
6η ΥΠΕ: 1.22%
7η ΥΠΕ: 1.75%