Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης, για τέταρτη συνεχή χρονιά, εορτάστηκε λαμπρά η σύναξη των Αγίων Ισιδώρων, Πηλουσιώτου και Χιοπολίτου, στο ομώνυμο προσκύνημα στο λόφο του Λυκαβηττού.

Στον σπηλαιώδη ναό που το σπήλαιο του δεν έχει φτιαχτεί απο ανθρώπινα χέρια αλλα άγει την ιστορία του απο τα πρώτα χριστιανικά χρόνια φιλοξενώντας πλειάδα Αγίων οι οποίοι κατέφευγαν σε αυτό αναζητώντας την ησυχία και την περισυλλογή μέσω της προσευχής στο πλήρης χάριτος σπήλαιο.

Αυτό το σπήλαιο φιλοξενεί σήμερα τον Θαυματουργό Τίμιο Σταυρό που άξια κρατά στα χέρια του ο εφημεριος του προσκυνήματος πατήρ Δημήτριος και το έχει κάνει γνωστό όχι μόνο στο πανελλήνιο αλλα σε όλο τον κόσμο.


Άνθρωποι κάθε ηλικίας αλλα και κάθε κοινωνικής τάξης, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες αλλα και απλοί καθημερινοί άνθρωποι, υποτάσσονται στο μεγαλείο του συμβόλου της πίστεως μας, Του Σταυρού Του Χριστού.

Αιτία είναι οι θεραπείες, τα θαυματα και τα θαυμαστά που επιτελεί, ενώπιον του απλού κόσμου που διψά για τη Χάρη Του.

Θυμίζει τα χρόνια της επίγειας παρουσίας του Χριστού μας στη Γή, Ο Οποίος δεν κήρυττε μόνο, αλλά επισφράγιζε το κήρυγμα με το θαύμα. Αυτό το θησαύρισμα επισκέφτηκαν σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου πολλοί πιστοί προκειμένου να προσευχηθούν στη πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αλλα και να προσκυνήσουν Τον Τίμιο Σταυρό με τον οποίο ο πατέρας Δημήτριος ευλογούσε μέχρι αργά το βράδυ.

Όλα με εκκλησιαστική τάξη και συνέπεια και τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, όλοι μας αναζητούμε αναμένους πνευματικούς φάρους που έχουν την δύναμη να αναζοπυρώνουν την σύνδεση με τον δημιουργό μας, μέσα απο ένα πνευματικό ουράνιο ταξίδι Χάριτος, ευλογίας και μέθεξης!!!