Με τον τίτλο «Ευτυχώς που υπάρχει η Ελπίδα» κυκλοφορούν τοπικές εφημερίδες της Κεφαλονιάς ως ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» της προσφοράς του Σωματείου «Ελπίδα» Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο, με πρωτοβουλία της προέδρού του, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Να σημειωθεί πως από τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας Ιανός που χτύπησε την περασμένη εβδομάδα και άφησε αμέτρητες πληγές στα νησιά του Ιονίου, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων.

Μάλιστα, θέλοντας να στηρίξει τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων της Κεφαλονιάς, που επλήγησαν περισσότερο, και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, η κυρία Βαρδινογιάννη ήρθε σε απευθείας επαφή με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να τους στηρίξει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Συγκεκριμένα, η κυρία Βαρδινογιάννη επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Ορφανοτροφείου Κεφαλονιάς κυρία Βέρα Ζερβού-Ανευλαβή στο Αργοστόλι και με την Πρόεδρο του Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» στο Ληξούρι κυρία Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου. Πρόκειται για δυο σημαντικά Ιδρύματα του νησιού με σημαντική προσφορά και ιστορία τα οποία εξαιτίας της κακοκαιρίας είχαν μείνει χωρίς ρεύμα.

Η βοήθεια ήρθε άμεσα με την αποστολή μιας γεννήτριας στο Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» στο Ληξούρι, το οποίο παρέμενε χωρίς ρεύμα με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί. Μετά την αποστολή της γεννήτριας, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στη δομή η οποία μπορεί πια να λειτουργεί κανονικά.

120314768_373173587402476_2572274685280400501_n