«Δεν τελειώσαμε καλά με την κα υπουργό γιατί εκτός όλων των άλλων δεν δόθηκαν απαντήσεις συγκεκριμένες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε Αληθινά» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση με την Νίκη Κεραμέως.

«Έγινε η συνάντηση χθες το απόγευμα με την κα υπουργό, απλά η κ. Κεραμέως επεσήμανε ότι στο αίτημα που υπήρχε έχει καλύψει την έγκριση περίπου του συνόλου των ολιγομελών, που είναι αληθές αυτό όπως είχε γίνει και πέρυσι, και αυτό είναι ένα καλό βήμα γιατί υπάρχουν σχολεία στην περιφέρεια που όταν τα ολιγομελή κλείνουν, κλείνουν και αυτά μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και το δεύτερο είναι ότι αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αναπληρωτών όπου εκεί έχει προχωρήσει, έχει φτάσει στις 40 χιλιάδες προσλήψεις, αυτό αναδεικνύει πόσο χρήσιμοι είναι οι μόνιμοι διορισμοί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Βέβαια -όπως είπε - «χρειάζονται και άλλοι, στη Δευτεροβάθμια συγκεκριμένα χρειαζόμαστε άλλες 3 χιλιάδες εκπαιδευτικούς που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν μέχρι τέλος Οκτωβρίου τόσες χιλιάδες διορισμοί και μέσα σε αυτούς είναι και οι ‘’τριμηνίτες’’ όπου η υπουργός μας είπε ότι τους προσλαμβάνει για τρεις μήνες ή για λίγο περισσότερο γιατί ευελπιστεί ότι θα βελτιωθεί η υγειονομική κατάσταση και δεν θα χρειάζονται».

«Για τα άλλα τα θέματα δεν υπήρχαν απαντήσεις», τόνισε ο πρόεδρος ΟΛΜΕ.

«Σήμερα έχει ένα μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο όπου εκεί νομίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί αυτή η φάση των καταλήψεων», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Το μαθητικό κίνημα έχει τη δική του λογική, τις δικές του αποφάσεις εκτιμάμε όμως ότι αυτή η φάση πλέον που δόθηκαν αυτές οι κινητοποιήσεις ότι πιθανόν να ολοκληρωθούν με το μεγάλο συλλαλητήριο θα δούμε εκτός αν τα παιδιά που ψηφίζουν 5μελή και 15μελή με νέες γενικές συνελεύσεις από την άλλη εβδομάδα ξεκινήσουν νέες καταλήψεις», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσούχλος ανέφερε ότι «με την υπουργό υπήρχε τρομερή διαφωνία στο θέμα των εκλογών υπηρεσιακών συμβουλίων» και υπογράμμισε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να μην γίνουν αυτές οι εκλογές γιατί θα αποσύρει η ΟΛΜΕ όλα τα ψηφοδέλτια και υπάρχει ο κίνδυνος να μην έχουμε πια αιρετούς και υπηρεσιακά συμβούλια κάτι που είναι ένα μεγάλο πλήγμα στις δημοκρατικές διαδικασίες».

«Ελπίζουμε η κα υπουργός να τα ξανασκεφτεί όλα αυτά και να ξανασυζητήσουμε όχι μόνο για τα υπηρεσιακά συμβούλια και για όλα τα άλλα διότι έχουμε πολλά να πούμε», κατέληξε ο ίδιος.