Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνουν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα , οι επιτελείς των οποίων διοργανώνουν από χθες στην Αθήνα σεμινάρια για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τις νέες προοπτικές στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας και στην ορθή ενσωμάτωση των μεταναστευτικών πληθυσμών.



«Σας ευχαριστώ πολύ που επιλέξατε την απολύτως ασφαλή χώρα μας» είπαν στις τοποθετήσεις τους ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης ζητώντας από τους υπεύθυνους της Fidesta να διαδώσουν το σχετικό μήνυμα. Όσον δια για τον κόσμο της εργασίας, ο υπουργός επεσήμανε ότι «το υψηλό επίπεδο μισθών είναι απαραίτητο για τη δημιουργία προηγμένων οικονομιών» δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής.



«Χωρίς εργασία δεν μπορεί να παραχθεί πλούτος κι αυτό είναι βασικό στοιχείο του διεκδικητικού πλαισίου των ευρωπαϊκών συνδικάτων» τόνισε ο πρόεδρος της FIdesta Φερνάντο Σίλβα καταθέτοντας σειρά προτάσεων για τη μισθολογική αναβάθμιση των υπαλληλικών κλάδων. Από την πλευρά του ο Ν. Κιουτσούκης πρότεινε την ενοποίηση της Ε.Ε. και σε βιομηχανικό επίπεδο, ανέδειξε τον πολυδιάστατο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην απορρόφηση των οικονομικών μεταναστών, ενώ ανέδειξε τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα στην οικονομία, την κοινωνική εξομάλυνση, τη θωράκιση του δημοκρατικού της κύρους και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της διεθνώς.