Σε μία καταγγελία – σοκ για τη δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής κατά των αιγύπτιων ψαράδων προχώρησε ο δικηγόρος τους Θανάσης Καμπαγιάννης.

«Με στοιχειώνει ότι η συμμορία είχε πλάτες στους κρατικούς μηχανισμούς μέσα. Ένας από τους καταδικασθέντες είναι αστυνομικός που τους ενημέρωνε για τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία τους.

Αστυνομικοί ενημέρωναν τους χρυσαυγίτες. Έπεφτε σύρμα μέσα από την αστυνομία», υπογράμμισε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος των Αιγυπτίων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Αυτοί που πήγαν να σκοτώσουν τους εντολείς μου άλλαξαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής μέσα στην Aστυνομία. Πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη για να γίνει κάθαρση στο σώμα και να πάνε κάποιοι αστυνομικοί επίορκοι φυλακή» τόνισε μιλώντας στο Open.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των Αιγυπτίων ψαράδων, μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει κι η αστυνομικός που τίμησε τον όρκο της αλλά κι οι αστυνομικοί που επέτρεψαν μέσα στη ΓΑΔΑ οι δράστες να βγάλουν την μπλούζα – το στοιχείο για να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως.

Ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας κάλεσε τον κ. Καμπαγιάννη να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρει η λέξη Αστυνομία και σχολίασε: «Μη συνδέουμε αστυνομικούς με τη Χρυσή Αυγή, είναι άτοπο. Συγκεκριμένες περιπτώσεις έχουν επιληφθεί από την Αστυνομία».

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 12/06/2012 τέσσερις Αιγύπτιοι αλιεργάτες που εργάζονταν στα καϊκια της Ιχθυόσκαλας και διέμεναν σε μονοκατοικία στο Ικόνιο Περάματος – όρια με Κερατσίνι – έγιναν στόχος επίθεσης λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα (03.10 περίπου) από ομάδα 20-25 ατόμων.

Συγκεκριμένα, 20 άτομα – 10 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. – επιβαίνοντα σε 10 μηχανάκια αφού έσπασαν τα παράθυρα της οικίας πέταξαν καπνογόνα και φωνάζοντας και βρίζοντας κραδαίνοντας ρόπαλα και ξύλα επιτέθηκαν στους τέσσερις ψαράδες που βρήκαν μέσα στο σπίτι.

Οι τρεις που κοιμούνταν στο σπίτι κατάφεραν να αποφύγουν την επίθεση, ο τέταρτος, όμως, ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικιίας δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να δεχτεί το μένος των Χρυσαυγιτών, οι οποίοι τον χτυπούσαν αλύπητα και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά.

Πρόκειται για τον Αμπουζίντ Εμπάρακ του Αμπουζίντ, 28 ετών, πατέρα 3 παιδιών, στον οποίο προκάλεσαν βαρύτατο διπλό κάταγμα στην κάτω γνάθο και στα ρινικά οστά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Τζάνειο και στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό λόγω των βαρύτατων τραυμάτων του.

Λίγο αργότερα η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα – 5 άντρες και 1 δεκαοχτάχρονη γυναίκα – στη Λ. Σχιστού που εμπλέκονταν στην επίθεση. Τους απέδωσαν κατηγορίες για βαριά απρόκλητη σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας – καθώς εκτός από την μονοκατοικία, έσπασαν και 2 αυτοκίνητα και 1 τρίκυκλο που ήταν παρκαρισμένα έξω από την οικία ιδιοκτησίας των αλιεργατών – και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι δράστες της επίθεσης αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους.