Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που έχει υποβάλει ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, ο οποίος ζητούσε την εξαίρεση των μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον έκρινε ένοχο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης, δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες μεροληψίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου «της ένδικης αίτησης από την παρούσα σύνθεση δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του Δικαστηρίου που να μπορούν να δημιουργήσουν δυσπιστία για τη μεροληψία του Δικαστηρίου, και για τους λόγους αυτούς απορρίπτει την αίτηση και έξοδα τα νόμιμα».

Απόντες οι Λαγός – Πλεύρης

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να απορριφθεί το αίτημα του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή. «Δεν προβλήθηκαν πραγματικά περιστατικά, αλλά στηρίζεται σε υπόνοιες» ανέφερε και ζήτησε απόρριψη της αίτησης «ως αόριστης και απαράδεκτης γιατί ασκείται καταχρηστικά».

«Εδώ δεν έγινε δίκη προσώπων αλλά δίκη ιδεών» ανέφερε από την πλευρά του, ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος ωστόσο απουσίαζε από το δικαστήριο κατά την ανακοίνωση της απόφασης, όπως και ο καταδικασθείς βουλευτής.