O άτυχος σκύλος που μαχαιρώθηκε βάναυσα από εκπαιδευτικό το πρωί της Τρίτης στη Νίκαια δείχνει να ανταποκρίνεται στην περίθαλψη που δέχεται το τελευταίο 24ωρο, εμφανίζοντας σημάδια βελτίωσης στην υγεία του. Το άτυχο τετράποδο δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, με το επόμενο 24ωρο να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο «Έκτορας» μεταφέρθηκε άμεσα στις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων όπου και χειρουργήθηκε από τους κτηνιάτρους του κέντρου καθώς είχε υποστεί διάτρηση πνεύμονα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη ο σκύλος κατάφερε σήμερα να φάει λίγο και να βγει και βόλτα για τουαλέτα.


Σύμφωνα με τον κ. Γουρδομιχάλη ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του ζώου επέδειξαν από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Τέλος, εξαιτίας και της επαγγελματικής ιδιότητας του δράστη, παρέμβαση έκανε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία με σχετική ανάρτηση της στα social media καταδίκασε την αποτρόπαια πράξη.

«Παρότι δεν προκύπτει για την ώρα ότι ο φερόμενος δράστης είναι εκπαιδευτικός σε σχολείο, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, η βίαιη αυτή πράξη μας υπενθυμίζει την καίρια σημασία της καλλιέργειας ήδη από το σχολείο της προστασίας και του σεβασμού των ζώων», επεσήμανε η κα Κεραμέως.

Δείτε την ανάρτηση της υπουργού Παιδείας