Η περιπέτειά του όταν ήταν παιδί συγκλόνισε τη χώρα στα µέσα της δεκαετίας του ’90. Είναι Αύγουστος του 1994 και ο µικρός Βασίλης ∆οσούλας έχει πάει για ψάρεµα µε τον πατέρα και τον θείο του. Κάπου ανοιχτά στο Τολό ψαρεύουν σε βάρκα. Ξαφνικά ένα ιπτάµενο δελφίνι έρχεται καταπάνω τους και οι έλικες του υδροπτέρυγου ακρωτηριάζουν τα δύο πόδια και το δεξί χέρι του 10χρονου τότε Βασίλη, το οποίο οι γιατροί θα καταφέρουν να «συγκολλήσουν» στο ΚΑΤ λίγες ώρες µετά. Ολα γίνονται σε µια στιγµή. Τα µέσα ενηµέρωσης ασχολούνται πολύ καιρό µε το συµβάν και η ελληνική κοινωνία έχει συγκλονιστεί. Η µάχη του Βασίλη ∆οσούλα από τότε είναι µεγάλη και ο ίδιος εντυπωσιάζει µε το απαράµιλλο θάρρος του.

Σήµερα, 26 χρόνια µετά, ετοιµάζει το πρώτο του βιβλίο µε θέµα όλα όσα βίωσε στο ατύχηµα στο Τολό, µε αποτέλεσµα τον ακρωτηριασµό των τριών µελών του σώµατός του. Ο Βασίλης ∆οσούλας µιλάει για πρώτη φορά για το νέο του αυτό εγχείρηµα στο «Secret», τονίζοντας ότι θα αξιοποιήσει και τα ηµερολόγια του πατέρα του. «Εχω ξεκινήσει εδώ και µερικούς µήνες να καταγράφω ό,τι θυµάµαι από εκείνη την ηµέρα που άλλαξε τη ζωή µου. Εχω και τα ηµερολόγια του πατέρα µου, από όπου θα πάρω πολλά στοιχεία», αναφέρει στο «S». Ο ίδιος εξηγεί πώς αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτό το εγχείρηµα: «Πιστεύω ότι µε αυτό το βιβλίο ίσως µπορέσω να βοηθήσω κάποιον κόσµο που µπορεί να έχει περάσει κάτι αντίστοιχο, καθώς έχουµε πάρα πολλούς ακρωτηριασµούς. Καταλαβαίνω ότι πολλοί ίσως διστάζουν να µε πάρουν τηλέφωνο ή δεν έχουν τη δυνατότητα, οπότε µέσω του βιβλίου θα µάθουν τα πάντα για µένα και όσα πέρασα όλα αυτά τα χρόνια».

Παράλληλα, ο Βασίλης ∆οσούλας ασχολείται µε την ένδυση. Συγκεκριµένα, βοηθάει την αδελφή του, Μαργαρίτα, που είναι σχεδιάστρια ρούχων, ενώ ο ίδιος φτιάχνει δερµάτινες τσάντες. Λόγω, όµως, των εξελίξεων µε τον κορονοϊό, έχει παγώσει η παραγωγή. «∆υστυχώς, µε τα νέα µέτρα, δεν υπάρχει η δυνατότητα, τουλάχιστον αυτή την περίοδο, να στηθεί µια σωστή επιχείρηση και προσπαθούµε να αντεπεξέλθουµε στις καταστάσεις που βιώνουµε», δηλώνει.

Οσο για την προσωπική του ζωή, αποκαλύπτει: «Είµαι ελεύθερος. Εννοείται ότι θα ήθελα µελλοντικά να κάνω τη δική µου οικογένεια, αλλά, προς το παρόν, είµαι σε φάση δηµιουργική»