Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δίκης της Χρυσής Αυγής, με την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη να κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση για τις αναστολές.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 11 προκειμένου επιμελεία εισαγγελέα να αναζητηθεί τυχόν βούλευμα που αναφέρεται σε παραβίαση όρων του Γιάννη Λάγου.

Παράλληλα, η πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρόταση της σχετικά με 11 κατηγορούμενους οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης και δεν έχουν λευκό ποινικό.

Η εισαγγελέας απάντησε ότι με βάση τα ποινικά μητρώα πράγματι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν καταδικασθεί στο παρεθόν για διάφορα αδικήματα σε ποινές κάθειρξης, ωστόσο, δεν τους συμπεριέλαβε στην πρόταση της όπως είπε, γιατί έχουν εκτίσει τις ποινές τους έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί. Ως εκ τούτου και για τα πρόσωπα αυτά εμμένει στην άποψή της περί χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση της.

Αναλυτικά ο διάλογος Προέδρου-Εισαγγελέως

Πρόεδρος 

Η κυρία εισαγγελέας παρέλειψε να αναφερθεί στους κατηγορούμενους που έχουν και ποινές κάθειρξης και δεν έχουν λευκά ποινικά μητρώα. Το δικαστήριο κρίνει πως πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση.

Εισαγγελέας

Δεν είπα για ήσσονος απαξιας πράξεις.

Προεδρος

Δεν έθεσα εκεί το θέμα. Είπα ότι ακόμα και για καταδίκες κάθειρξης δεν αναφερθήκατε.

Εισαγγελεας

Αναφέρθηκα μόνο σε αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Πρόεδρος

Για τους άλλους ποια είναι η πρόταση;

Εισαγγελέας

Όλοι τηρούν τους όρους. Ανέφερα μόνο όσους είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσοι δεν ανέφερα εννοείται ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Προεδρος

Και η πρόταση ποια είναι;

Εισαγγελεας

Να ανασταλεί και για αυτούς. Όλοι τηρούν τους όρους.

Προεδρος

Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους; Παρά τον κίνδυνο υποτροπής;

Εισαγγελεας

Μάλιστα

Πρόεδρος

Σημειώστε το κ.γραμματεα. για το θέμα λαγού τωρα. Υπάρχει σχετικό βούλευμα ότι παραβίασε τους όρους;

Δικ.λαγου: να βοηθήσω κυρία πρόεδρε.

Υπάρχει βούλευμα του 2019 που οριζει πως δεν υπήρξε παραβίαση

Προεδρος

Το δικαστήριο διακόπτει για αύριο ώστε με επιμέλεια της εισαγγελέα να αναζητηθεί το βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους του κατηγορούμενου λαγού.