«Τηρήστε τα μέτρα, υπάρχει επιθετική έξαρση του ιού». Δραματική ήταν η έκκληση που απεύθυνε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Καστοριάς, της Βοιωτίας και των Σερρών, καθώς είναι περιοχές που παρουσιάζουν επιθετική αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε ότι: «Στην Καστοριά υπάρχει επιθετική έξαρση» και ανέφερε πως αύριο θα συμμετέχει σε σύσκεψη για την Περιφέρεια.

Στο στόχαστρο του κοροναιού οι νέοι - Μειώθηκε στα 30 έτη ο μέσος όρος των ενεργών κρουσμάτων 

Η έκκληση για τήρηση των μέτρων, τόσο από τον κ. Γκίκα, όσο και από τον κ. Χαρδαλιά, είχε στόχο κυρίως του νέους, όχι μόνο γιατί αποτελούν τον κύριο λόγω διασποράς του ιού, αλλά και γιατί έχουν μπει στο στόχαστρο του ιού. 

 «Εχθές ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη ήταν 30 ετών και στην Αττική 33 ετών», αποκάλυψε ο κ. Χαρδαλιάς.

 «Στην Αττική η κατάσταση παραμένει κρίσιμα σταθερή και στον κεντρικό τομέα είναι εύθραυστη» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και απαντώντας σε ερώτηση για επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής απάντησε: «το Σύνταγμα δεν ξέρω πως προκύπτει. Ο κεντρικός τομέας είναι επιβαρυμένος. Η Αττική είναι σε σταθερή κατάσταση δεν βγάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Λόγω του όγκου και του πληθυσμού που συνοδεύει την μητροπολιτική Αθήνα η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί σε λίγα 24ωρα».