Η υπόθεση περί διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου από τον γιατρό και καθηγητή της Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα εκδικάζεται σήμερα στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως ο καθηγητής του ΑΠΘ είχε με δήλωσή του συνδέσει τα προβλήματα υγείας του Νίκου Χαρδαλιά με τον εμβολιασμό, κάτι το οποίο προκάλεσε εισαγγελική έρευνα.
Εν συνεχεία, εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατέστη κατηγορούμενος.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ανέφερε δημόσια ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο επειδή είχε εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.

Ο κ. Κούβελας έγραψε στη σελίδα του στο Facebook πως «ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο το οποίο υπεβλήθη».

Έξω απ’ το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης με πανό και συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κούβελα.
“Κούβελα θυμήσου, η αλήθεια είναι μαζί σου” και “παιδεία, υγεία, ελευθερία, ο κοροναϊός μας πήρε και τα τρία” φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.

Δείτε το βίντεο

Δείτε τις δηλώσεις του καθηγητή