Σπάζοντας κάθε ρεκόρ και προκαλώντας τρόμο ο αριθμός των  865 κρουσμάτων που κατέγραψε σήμερα ο ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη ασφαλείας, με την χώρα να βρίσκεται σε κλοιό πανδημίας.

Τις αλλαγές  στον «χάρτη» του κοροναϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδιαλιάς, αναφέροντας μεταξύ άλλων την αναβάθμιση στο επίπεδο 4, αυξημένου κινδύνου την ΠΕ Καστορίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η Θεσσαλονίκη είναι στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) στον χάρτη υγειονομικής προστασίας.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στον χάρτη υγειονομικής προστασίας «πορτοκαλί» σαν την Αθήνα, ενώ η Καστοριά ακολούθησε τον «δρόμο» της Κοζάνης και θα βρεθεί σε «μίνι» lockdown αφού είναι «κόκκινη» περιοχή στον χάρτη.

«Πορτοκαλί» είναι επίσης οι Σέρρες, η Βοιωτία και η Λάρισα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά

Η Θεσσαλονίκη από το επίπεδο 2 πάει στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης)

Η Καστοριά από το επίπεδο 3 πάει στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου)

Οι Σέρρες πάνε στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης)

Βοιωτία πάει στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης)

Λάρισα πάει στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης)

 

Χαρδαλιάς για Καστοριά: Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού

 «Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής.

 Σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε αντίστοιχα με την Κοζάνη, τόνισε «ότι δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη», ωστόσο επισήμανε ότι «ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει» .