Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου εόρτασε ο πατέρας Δημήτριος των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Ο χαριτωμένος Ιερέας που συναρπάζει τα πλήθη εόρτασε την ονομαστική του εορτή στο ιδιόκτητο εκκλησάκι του στη πόλη των Χανίων.

Την εορτή τίμησαν πάρα πολλοί προσκυνητές από ολόκληρη την Κρήτη, από την Αθήνα, ακόμη και από το εξωτερικό. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, διάσημοι και μη, έκλιναν γόνυ μπροστά στο μυροβλύζων Λείψανο του Αγίου και ευχήθηκαν θερμά στον πατέρα Δημήτριο. Μεταξύ αυτών η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Τόνια Μοροπούλου, επικεφαλής της επιτροπής αναστήλωσης του ιερού κουβουκλίου Του Παναγίου Τάφου, μίλησε για το μεγάλο γεγονός του ανοίγματος της Αγίας πλάκας όπου είχε τοποθετηθεί το Σώμα του Χριστού, μιας και συνέπεσε η επέτειος του γεγονότος με την εορτή του Αγίου Δημητρίου. (26-10-2016). Μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, η καλλιτέχνης Μελίνα Ασλανίδου και ο Γίωργος Αγγελόπουλος.



Όλοι παρευρέθηκαν στην Γιορτή του παππά του Λυκαβηττού που κρατά τον Σταυρό και θαυματουργεί στις ψυχές και τα σώματα των ανθρώπων και αυτό αποδεικνύει την μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του. Όπως ο ίδιος είπε στο λόγο του, «δεν γιορτάζω εγώ, αλλά ο Άγιος μου και σας καλωσορίζω στο τόπο όπου τον γνώρισα σε ηλικία δώδεκα ετών. Εδώ με σημάδεψε, βρήκα την Αγία του Εικόνα και έχτισα αυτό τον μικρό ναΐσκο. Σε αυτό τον χώρο κάνει ο Άγιος Δημήτριος αισθητή την παρουσία του και γίνεται ο πόλος έλξης όλων των πατέρων, τον γνωρίζουν και γίνονται οι παίδες του Αγίου Δημητρίου….!!!