Φωτιά στον καταυλισμό των προσφύγων δίπλα στο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών ξέσπασε στη Σάμο λίγο μετά τις 4 το πρωί.

Όπως λέει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η φωτιά ξέσπασε στο νοτιοδυτικό τμήμα του καταυλισμού με τις σκηνές και τα παραπήγματα γύρω στις 4 τα ξημερώματα Δευτέρας.

Ειδικότερα, όπως είπε, η φωτιά ξέσπασε στο νοτιοδυτικό τμήμα του καταυλισμού με τις σκηνές και τα παραπήγματα, όχι δηλαδή στο επίσημο κέντρο υποδοχής, με αποτέλεσμα ο καταυλισμός να καεί ολοσχερώς.

Η φωτιά είναι πλέον σε ύφεση, με άγνωστη ωστόσο εξέλιξη. Η μετάδοση της φωτιάς ήταν γρήγορη και υπήρξαν πολλές εκρήξεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε εκκένωση της περιοχής από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική καθώς υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν περιμετρικά του χώρου.

Σημειώνεται επίσης, ότι συνολικά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου και τον καταυλισμό γύωρ από αυτό ζούν 4.500 άνθρωποι



Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κανέναν τραυματισμό, ενώ ευτυχώς η εστία έσβησε.

Αυτή τη στιγμή, πρόσφυγες βρίσκονται πίσω από τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Το ερώτημα πλέον είναι που θα φιλοξενηθούν οι άνθρωποι αυτοί, καθώς το νησί, από την Παρασκευή, είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τον καταστροφικό εγκέλαδο, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές, ενώ στοίχισε τη ζωή σε δύο ανήλικα παιδιά.

Μικρής έκτασης ήταν σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο ΚΥΤ Σάμου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κάηκαν περίπου 15 σκηνές, ενώ οι διαμένοντες εκκένωσαν αμέσως τις σκηνές χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Στο σημείο μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο, Μάνος Λογοθέτης.