Αν και στην αρχή τέθηκε υπ'όψιν το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, μετά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού σε ειδικευόμενη γιατρό της Κλινικής, τελικά τα δεδομένα άλλαξαν.

Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις, καρποφόρησαν οι προσπάθειες για να κρατηθεί τελικά ανοιχτή η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, παρά το γεγονός ότι τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα οι γιατροί της κλινικής, μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε ειδικευόμενη γιατρό.


Μάλιστα, αργά το βράδυ της Πέμπτης εξέδωσε ανακοίνωση η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου, που επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι έχει διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής από έμπειρο ιατρικό προσωπικό που πραγματοποιεί εφημερίες σε νοσοκομειακές δομές, μετά το θετικό αποτέλεσμα.



«Η έσχατη λύση»


Ωστόσο και σύμφωνα με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη, το θέμα χειρίζονται δύο καθηγητές λοιμωξιολογίας και πιο συγκεκριμένα ο κ. Αχιλλέας Γκίκας και ο κ. Μανόλης Γαλανάκης και από εκείνους περιμένουν υποδείξεις. Σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη, «αυτό που εξετάζεται αυτή την ώρα είναι να βρεθούν γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας να καλύψουν τα κενά που προκύπτουν στην κλινική, ή να καλυφτούν τα κενά από άλλα νοσοκομεία της Κρήτης».


Όπως η ίδια τόνισε «θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα, οι γιατροί θα υποβληθούν πιθανότατα σε μοριακό τεστ της Δευτέρα», ενώ όσον αφορά το κλείσιμο της Κλινικής είπε ότι «η αναστολή λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, είναι η έσχατη λύση».


Επίσης ο λοιμωξιολόγος κ. Αχιλλέας Γκίκας,  τόνισε ότι «γίνονται προσπάθειες για να παραμείνει ανοικτή η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου», διευκρινίζοντας ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα έχει λυθεί το θέμα.


Υπενθυμίζεται ότι η ειδικευόμενη γιατρός εμφάνισε ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με πληροφορίες και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, με τις επαφές της αυτή την ώρα να ιχνηλατούνται.