Δοκιμασίες δίχως τέλος φαίνεται να περνά το νησί της Σάμου, καθώς σήμερα σημειώθηκε σεισμός 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ αλλά και φωτιά στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων του νησιού.


Σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,2 στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:49.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Σάμου.


Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στη Σάμο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του GRTimes.gr, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί στα εστιατόρια του Κέντρου. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση καθώς ήταν ορατός ο κίνδυνος να σημειωθούν εκρήξεις από τις φιάλες υγραερίου, οι οποίες χρησιμοποιούνται για μαγείρεμα.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου είχε σημειωθεί και στις 20 Σεπτεμβρίου όπου είχαν καεί τρία κοντέινερ.

Καταστροφικός σεισμός 6,7 Ρίχτερ

Στις 30/10 σημειώθηκε στο νησί ο καταστροφικός σεισμός που ταρακούνησε όλη την Ελλάδα. Δεκάδες κτήρια διαλύθηκαν, ενώ πολλές ζημίες σημειώθηκαν σε όλο το νησί.

Οι τραγικές καταστροφές του σεισμού ήρθαν να δοκιμάσουν τους κατοίκους που ήδη έχουν πληγεί από την μειωμένη έλευση τουριστών λόγω κοροναϊού. Σε προσπάθεια αποικοδόμησης βρίσκεται όλο το νησί.

Έχασε 2 νεαρά αγγελούδια το νησί

Τραγωδία στη Σάμο μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά του νησιού. Δύο 17χρονα παιδιά καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε και ανασύρθηκαν νεκρά.

Πρόκειται για δύο μαθητές Λυκείου, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, που επέστρεφαν από το σχολείο τους στο Βαθύ της Σάμου.

Τα δύο παιδιά περπατούσαν λίγη ώρα μετά το σεισμό σε μικρό στενό. Πέρασαν δίπλα από ετοιμόρροπο τοίχο, ο οποίος κατέρρευσε πάνω τους.

Η τραγική εικόνα του πατέρα του 17χρονου που θρηνεί το παιδί του έχει σοκάρει όλη την Ελλάδα.

Στα τάρταρα η οικονομία του νησιού λόγω μειωμένου τουρισμού

Αισθητά μειωμένη είναι η τουριστική κίνηση στη Σάμο σύμφωνα με τα δεδομένα του καλοκαιρού 2020.

Παρά τις προσφορές και τη μείωση των τιμών κατά 20% οι τουρίστες ήταν λίγοι και αυτοί που κυκλοφορούσαν δεν ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν παρά μόνο για τα απαραίτητα.

Το γενικό lockdown και ο κοροναϊός έρχονται να συμπληρώσουν το πλέγμα καταστροφών στη Σάμο, τα οποία έχουν παγώσει ολοκληρωτικά την οικονομία του νησιού κι έχουν φτάσει σε απόγνωση τους κατοίκους του.

Σαν να μην ήταν όλα τα παραπάνω αρκετά, οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίζουν καθημερινά και την προκλητικότητα των Τούρκων σε εναέρια και θαλάσσια σύνορα.