Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος υπεβλήθη σε τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό. Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C-130 στα Τίρανα, προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη. Μεταφέρθηκε από τα Τίρανα με C-130 και έφτασε στον Ευαγγελισμό μέσα σε ειδική κάψουλα.


Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας μεταφέρθηκε με ειδικό φορείο-κάψουλα, έχει τις αισθήσεις του, ενώ οι έχει εμφανίσει ήπια συμπτώματα.


Η παρακολούθησή του θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος σε τηλεοπτικό σταθμό «εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «το να συμμετέχει κανείς στον κοινό πόνο είναι το δώρο του Θεού». Και εν συνεχεία, έστειλε μήνυμα ότι ο χριστιανός ανήκει στον Θεό: «Mη στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. "Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν". Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς».


Δείτε το βίντεο