Φορτισμένο είναι το κλίμα αυτήν την ώρα έξω από το Πολυτεχνείο. Δυνάμεις των ΜΑΤ που φυλασσουν περιμετρικά το κτίριο κατευθύνθηκαν στο πεζοδρομιο μπροστά από την Κεντρική είσοδο, επί της οδου πατησιων, και τέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τους 100 περιπου νεολαίους που πραγματοποιουν από χθες το μεσημέρι κινητοποίηση εντός της Σχολής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του parapolitika.gr, οι άνθρωποι που βρίσκονται εντός του Πολυτεχνείου και δεν φέρουν διακριτικά, βρίσκονται στον χώρο από το βράδυ της Πέμπτης (12/11). Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν, όταν είδαν μια περίεργη  κίνηση. 

Συγκεκριμένα, περίπου 25 αστυνομικοί βρίσκονται κοντά στην πύλη, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που παρακολουθούν διακριτικά σε κοντινή απόσταση.

Αυτήν τη στιγμή έχει κλείσει το ένα ρεύμα της λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου, αυτό που κινείται προς Πατήσια, ενώ έχει κλείσει σε ένα τμήμα της και η οδός Στουρνάρη.

Επίσης, οι δρόμοι γύρω από το τετράγωνο του Πολυτεχνείου είναι δύσκολα προσβάσιμοι, ενώ γενικά η κυκλοφορία του κόσμου στην περιοχή είναι περιορισμένη.