«Η απαγόρευση γίνεται λόγω της πανδημίας αυτό πρέπει να το διευκρινίσουμε και να το φωνάξουμε», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, με αφορμή την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Η ανησυχία είναι ότι υπάρχει μια αυξημένη πόλωση η οποία σίγουρα δεν είναι καλό και τουλάχιστον για αυτές τις μέρες που περνάμε. Όταν εχθές είχαμε 71 νέους θανάτους αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα στο μέτωπο της πανδημίας. Πρώτος στόχος για αύριο είναι να είμαστε στην πρώτη γραμμή έτσι ώστε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε συνάθροιση επιχειρηθεί να γίνει και αυτό γιατί σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους είναι ο καλύτερος τρόπος να διαδοθεί ο κοροναϊός. Αυτό θα πρέπει αν είναι μέλημα όλων μας και όχι μόνο της Ελληνικής Αστυνομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η συλλογική μνήμη για το Πολυτεχνείο αλλά και για οποιαδήποτε άλλη γιορτή που έχουμε περάσει φέτος με τους ίδιους όρους δεν είναι δυνατόν να σβηστεί από τις μνήμες των Ελλήνων πολιτών. Σε καμία περίπτωση η αναβολή ή κάποιος ενδεχομένως διαφορετικός τρόπος εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου δεν νομίζω ότι θα έχει κάποιες ιδιαίτερες επιπτώσεις πάνω στη συλλογική μνήμη», υπογράμμισε η ίδια.

«Τη μάχη τη δίνουμε με τον αόρατο εχθρό, την πανδημία, δεν περισσεύει κανένας από αυτή τη μάχη και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε κι εμείς καθημερινά, από την πρώτη στιγμή, στην πρώτη γραμμή ότι όπως περάσαμε την πρώτη φάση της πανδημίας όπου υπάρχει ένα πολύ καλό προηγούμενο συνεργασίας με τους συμπολίτες μας να συνεχιστεί και σε αυτή τη φάση. Θα πρέπει να πρυτανεύσει η κοινή λογική γιατί όντως λόγω αυτής της πόλωσης υπάρχουν αρκετά καλέσματα για αύριο να βρεθούν συμπολίτες μας στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, υπάρχουν ήδη αστυνομικές δυνάμεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Θα υπάρχουν σε σημεία που έχουμε προαποφασιστεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έτσι ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση συγκέντρωσης. Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις», επισήμανε ο κ. Χρονόπουλος.

«Τώρα στην απευκταία περίπτωση που καταφέρουν κάποιοι να το κάνουν έχουμε αναπτύξει ειδικούς αξιωματικούς που είναι διαμεσολαβητές για τέτοιου είδους περιπτώσεις, θα υπάρχει κλιμακωτή αντίδραση η δική μας από τα πιο ήπια μέσα κα ευελπιστούμε ότι θα μείνουμε εκεί, ότι δεν θα έχουμε περαιτέρω συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Είναι κάτι που πραγματικά το απευχόμαστε», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.