Ενόψει της Επετείου για το Πολυτεχνείο το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ καθώς και ο Δημήτρης Ραπίδης, σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, αποφάσισαν να κάνουν παραλληλισμούς των σημερινών επεισοδίων με τα επεισόδια που στέρησαν τη ζωή του Τζορτζ Φλόιντ. Ανήρτησαν μία φωτογραφία με μία γυναίκα να βρίσκεται πεσμένη κάτω στο δρόμο.

Ο Δημήτρης Ραπίδης έγραψε: «Σας θυμίζει κάτι; Κάπως έτσι δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο στη Μινεσότα. Από το πόδι και το γόνατο ενός αστυνομικού που τον πίεζε πάνω στο αυχένα του, προκαλώντας στραγγαλισμό και ασφυξία. #17Νοεμβρη #Πολυτεχνειο». Λίγο αργότερα επανήλθε με νέο tweet, μετά από πολλές αντιδράσεις ότι η φωτογραφία στην ανάρτησή του είναι ψευδής και δήλωσε τα εξής: «Ενημερώθηκα πως η παρακάτω φωτογραφία είναι από διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων», από αστυνομικό που κάνει ακριβώς την ίδια ενέργεια με εκείνη που έγινε στον Φλόιντ. Δεν έγινε από την ελληνική αστυνομία, αλλά από τη γαλλική. Credit: Francisco Seco/Associated Press. #17Νοεμβρη».

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το ΠΑΜΕ αναπαρήγαγε την ίδια fake είδηση.

ΠΑΜΕ


Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Παρατηρητήριο Fake News της Νέας Δημοκρατίας.


Δείτε την ανακοίνωση:

Fake «αποδείξεις» δήθεν αστυνομικής βίας

Διάφοροι λογαριασμοί στα social media μεταξύ των οποίων και του ΠΑΜΕ, σήκωσαν ψευδή ανάρτηση με fake φωτογραφία στην προσπάθειά τους να χτίσουν το αφήγημα περί δήθεν «οργίου αστυνομικής βίας» σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, παρουσίασαν φωτογραφία τραβηγμένη τον Μάιο του 2019 στο Βέλγιο κατά την περίοδο της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων», ως σημερινή από την Αθήνα. Η φωτογραφία δείχνει αστυνομικό να πατάει στο κεφάλι διαδηλωτή. Επισυνάπτεται η ψευδής ανάρτηση του ΠΑΜΕ με την fake φωτογραφία.

Στην πραγματικότητα η Αστυνομία χωρίς κανένα «όργιο αστυνομικής βίας» αλλά εφαρμόζοντας τους νόμους που ισχύουν για όλους τους πολίτες, χρησιμοποίησε μέτρα και μεθόδους διάλυσης συγκεντρώσεων με κλιμάκωση και τελευταία αλλά αναγκαία τη ρίψη χημικών.

Πηγή: timeline.gr