«Εμένα μου φάνηκε υπερβολικός ο αιφνιδιασμός κάποιων που δεν γνωρίζουν ότι λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στη χώρα ότι δεν έχουν όλα τα σπίτια σύνδεση με internet ιδιαίτερα στα χωριά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, αναφορικά με το περιστατικό από το χωριό Πεύκη που μαθητές δημοτικού κάνανε τηλεκπαίδευση στο καφενείο του χωριού.

«Η υπερβολή σκοτώνει την αξιοπιστία. Υπάρχει πρόβλημα. Δεύτερον ότι δεν έχουν όλα τα παιδιά tablet. Αυτό δηλαδή σοκαρίστηκαν κάποιοι που το είδαν;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος.

«Στο χωριό υπάρχει internet, υπάρχουν τρεις συνδέσεις στο χωριό και υπάρχουν και αιτήσεις για παραπέρα συνδέσεις. Δεύτερον τα παιδιά αυτά δεν είναι όλα από το ίδιο χωριό, επτά είναι από το ίδιο χωριό γιατί μιλάμε για 17 παιδιά, τα άλλα είναι από τα γύρω χωριά», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Τρίτον, εγώ αναζήτησα συνεργασία με τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας από τη Δευτέρα και ήδη έχουμε τα στοιχεία και ήδη έχουμε προβεί σε διαγωνισμό να πάρουμε tablet και ήδη μοιράσαμε σήμερα tablet σε όλα τα παιδάκια στο χωριό και κάρτα δωρεάν σύνδεσης», δήλωσε επιπρόσθετα.

Για τα χρήματα που δόθηκαν το 2018 από κοινοτικούς πόρους για τεχνολογικό εξοπλισμό, ανέφερε: «Δόθηκαν τότε και δυστυχώς με βάση κάποια κριτήρια τα πήραν διάφορες πληθυσμιακές ομάδες και τα πουλούσαν στη λαϊκή».

«Εν πάση περιπτώσει σε εποχές πανδημίας που ισοδυναμεί με έναν ακήρυχτο πόλεμο και πιο ύπουλο από τους κλασικούς πολέμους πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», σημείωσε ο δήμαρχος Πύργου.

«Έτσι λοιπόν χωρίς να έχουμε την ευθύνη και την αρμοδιότητα, όμως έχουμε την ευθύνη την κοινωνική να είμαστε μπροστά ήδη ξεκινήσαμε διαγωνισμό ήδη έχουμε παραλάβει έναν αριθμό tablet και ήδη πήγαμε στο χωριό και δώσαμε στα παιδιά να πάνε σπίτια τους γιατί και σήμερα η εικόνα δεν ήταν καλή 14 παιδιά σε ένα κλειστό χώρο μέσα. Εν πάση περιπτώσει αυτό το θέμα λύθηκε», επισήμανε ο ίδιος.