Η κυβέρνηση δεν εξετάζει, προς το παρόν, μέτρα που εφαρμόστηκαν στην πόλη Γουχάν της Κίνας, παρά το γεγονός ότι ήδη κάποιοι επιστήμονες τα ζητούν, μιας και όπως όλα δείχνουν το δεύτερο lockdown δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα στις δύο εβδομάδες εφαρμογής του.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, από την κυβέρνηση εφιστούν την προσοχή στην επόμενη εβδομάδα, η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.Αυτός είναι και ο λόγος που από την κυβέρνηση σχεδιάζουν να εντείνουν τους ελέγχους ώστε να διασφαλίσουν ότι τηρούνται τα ήδη υπάρχοντα μέτρα.


Από αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν ακόμα πιο εντατικοί έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη και εν γένει τη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα ήδη είναι καθοδόν αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη.


Σε συζητήσεις στελεχών της κυβέρνησης, δόθηκε έμφαση στους ελέγχους που διενεργήθηκαν σήμερα στη Λαχαναγορά της συμπρωτεύουσας όπου το 70% όσων ελέγχθηκαν είχαν παραβιάσει τα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό.


Την ίδια στιγμή ένας δικηγόρος στην Αθήνα, έκανε πάρτι στο γραφείο του δίνοντας ψεύτικα χαρτιά κυκλοφορίας στους πελάτες του.