«Αυτό που ζούμε είναι μια μεγάλη τραγωδία, είναι ένα ‘’σφαγείο’’ και κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο τραγουδοποιός, Στάθης Δρογώσης.

Για την πανδημία του κοροναϊού, ο κ. Δρογώσης σημείωσε: «Αυτό που με σοκάρει είναι ότι μιλάμε για τους νεκρούς σαν να είναι κάποια νούμερα, σαν να μην υπήρξαν ποτέ, σαν να είναι μια στατιστική και μου κάνει εντύπωση μερίδα της Αριστεράς που χρησιμοποιούσε τα μνημονιακά χρόνια ότι ‘’οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς’’ ανάλογα λοιπόν την αφήγηση την κομματική πότε οι άνθρωποι γίνονται νούμερα, πότε ξαναγίνονται άνθρωποι και αυτό είναι σοκαριστικό».

«Εκτός από την ατομική ευθύνη εμένα με σοκάρει η σκληρότητα των αρνητών του ιού οι οποίοι λένε ότι είναι μια απλή γρίπη και συνεχίζουν να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη με δοξασίες αντιεπιστημονικές, δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι τα κίνητρά τους αλλά πρέπει να μαζευτούμε πολίτες και να απαιτήσουμε να επέμβει η Εισαγγελία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή είναι σαν να έχουμε έναν πόλεμο και να έχουμε κάποιους προδότες στην πίσω πλευρά του μετώπου και να σαμποτάρουν όλοι την προσπάθεια», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Θα κινηθώ νομικά εναντίον του κ. Πετράκου γιατί έχει αναφέρει το όνομα μου και μάλιστα έστρεψε έναν ολόκληρο στρατό εναντίον μου από ανθρώπους που μου στέλνανε μηνύματα επιθετικά και επιτέλους πρέπει να προστατεύσουμε την τιμή και την υπόληψή μας σε αυτή τη χώρα διότι αυτή η ανθρωποφαγία δεν οδηγεί πουθενά», τόνισε ο κ. Δρογώσης.

«Εγώ τα έχω βάλει με τους αρνητές του ιού οι οποίοι είναι λίγοι αλλά προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινωνία για να πάρει ολέθριές αποφάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο κόσμος υποφέρει, μετά από ένα μνημόνιο ξαναήρθε η φτώχεια και η απειλή για την ανεργία και πολλοί έχασαν τις δουλειές τους λόγω του lockdown και είναι λογικό να υπάρχει απαισιοδοξία, να υπάρχει απόγνωση και εκεί πρέπει να τους στηρίξει το κράτος και να τους στηρίξουμε και εμείς η κοινωνία των πολιτών και όποιος μπορεί», τόνισε.

«Όχι ότι εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε σε καλύτερη μοίρα, εγώ έχω να κάνω τη δουλειά μου από το Μάρτιο. Ο συναυλίες έχουν απαγορευτεί, δίσκοι δεν βγαίνουν πια, τα πνευματικά δικαιώματα έχουν καταναλωθεί δεν είμαι κάποιος βολεμένος και αμπελοφιλοσοφώ η τέχνη στην Ελλάδα έχει χτυπηθεί πάρα πολύ, από την άλλη όμως από το να βγω και να πω δεν πειράζει πεθάναν κάποιοι γέροι και μην κάνετε τίποτα, ότι οι μάσκες είναι φίμωτρο και όλα αυτά τα απίστευτα που ακούμε γιατί δεν επεμβαίνει ο Εισαγγελέας», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Εννοείται υπάρχει ελευθερία έκφρασης, δημοκρατία έχουμε και μπορεί να κάνει κριτική ο οποιοσδήποτε στον καθένα και πόσο μάλλον στην κυβέρνηση αλλά όμως κρινόμαστε όλοι και για τις αποφάσεις τις πολιτικές που πήρε η κυβέρνηση και για το είδος της αντιπολίτευσης που κάνουμε», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Δεν πρέπει να πέσει η αντιπολίτευση στην παγίδα να χαϊδέψει ψεκασμένα επιχειρήματα για να πάρει κόσμο. Δεύτερον θέλει μεγάλη προσοχή η εκκλησία. Άκουσα ένα ανατριχιαστικό κήρυγμα του Αλεξανδρουπόλεως του Άνθιμου, που έχει μόνο συνωνυμία με τον άλλο Άνθιμο, που πραγματικά λεει ότι είναι αλαζονεία ακόμα και για τους πιστούς χριστιανούς να νομίζουν ότι είναι αθάνατοι και ότι μπορούν να ξεγελάσουν τον ιό. Τέτοιους ιεράρχες χρειαζόμαστε», επισήμανε.

«Και η αντιπολίτευση κρίνεται και η κυβέρνηση κρίνεται όμως να υπάρχει μια σταθερά ότι υπάρχει ο ιός προσπαθούμε να το λύσουμε μέχρι να βγει το εμβόλιο και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε. Μέχρι τότε όσοι φωνάζουμε εναντίον των ψεκασμένων δεν το κάνουμε επειδή είμαστε υπέρ της κυβέρνησης. Και εγώ έχω εκφράσει πολύ μεγάλη κριτική για τα ΜΜΜ, για τον τρόπο που δοθήκαν κάποια τα επιδόματα που δεν δοθήκαν σε αυτούς που έπρεπε, υπάρχει κριτική αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε στον πόλεμο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Για το πάρτι του κ. Βερβεσού, ανέφερε: «Δεν έχω δει τι συνέβη στο πάρτι του κ. Βερβεσού γιατί ασχολούμαι με πιο σημαντικά θέματα αλλά όμως όταν βγαίνει ο πολιτικός και λέει να τηρήσουμε τις αποστάσεις και τη μάσκα και μετά τον βλέπεις στο πολιτικό του γραφείο να συνοδεύεται με άλλους 15 χωρίς μάσκα δίνει λάθος μήνυμα στον κόσμο. Και όταν έβγαινε και η κυβέρνηση και έλεγε «ότι όλα πήγαν καλά» κι έδωσε εάν μήνυμα χαλαρότητας ή και τώρα όταν συζητάμε πως θα ανοίξουμε τις πόλεις μας ενώ πεθαίνουν 100 ανθρωποι τη μέρα πάλι δίνουμε λάθος μηνύματα. Όχι δεν πρέπει να ανοίξουμε πρέπει να είμαστε σοβαροί και να ανοίξουμε όταν πουν οι επιδημιολόγοι, όχι όταν πει ένας υπουργός ή γενικός γραμματέας».