«Δυστυχώς είμαστε σε πόλεμο απλώς μέχρι τώρα για να είμαστε ειλικρινείς η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, η γραμματέας της Ομοσπονδίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας των Κέντρων Υγείας, Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

Αναφερόμενη στην πανδημία, η κ. Ανεμοδούρα σημείωσε ότι «ακόμα και στη Θεσσαλονίκη είναι διαχειρίσιμη, στον αγώνα έχουν πέσει γιατροί και νοσηλευτές τόσο των νοσοκομείων όσο και των Κέντρων Υγείας και των συμβεβλημένων ιατρείων της Πρωτοβάθμιας».

Για το τρίτο κύμα της πανδημίας, ανέφερε: «Το τρίτο κύμα συζητείται υπό την προϋπόθεση ότι θα ανοίξουμε, θα ξαναέχουμε μια αύξηση διασποράς και επιπλέον θα πέσει μέσα στο τρίτο κύμα εάν συμβεί το άνοιγμα, θα πέσει και η εποχική γρίπη που θα πέσει η αντίσταση του οργανισμού και βέβαια θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις κλιματολογικές συνθήκες, τον κακό καιρό που εκ των πραγμάτων περιμένουμε».

«Τον Ιανουάριο –Φεβρουάριο θα ζήσουμε το τρίτο κύμα διότι εκεί θα πέσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, δεύτερον οι εποχικές λοιμώξεις συν τα κρούσματα που αν ανοίξουμε και κλείσουμε λόγω γιορτών θα επιδεινωθεί η κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την άρση του lockdown, δήλωσε: «Τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου εάν μπουν κάποιοι όροι, υπό προϋποθέσεις αποστάσεων, ραντεβού και τα λοιπά και με SMS για αγορά που θα είναι 2 ραντεβού την εβδομάδα για παράδειγμα αυτό θα βοηθούσε την οικονομία. Και ίσως ενώ δεν θα επιβάρυνε τη διασπορά θα βοηθούσε την οικονομία σε κάποιο βαθμό».

«Θεωρώ ότι μια σειρά του λιανεμπορίου θα μπορούσε υπό αυτές τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει όμως βλέπουμε ότι η κίνηση είναι τεράστια, έχει μόνο μια μικρή πτώση από τις εποχές της αιχμής, τι γίνεται; Κάτι γίνεται και θα πρέπει να το δούμε», εκτίμησε η γραμματέας της Ομοσπονδίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας των Κέντρων Υγείας.

«Έχουμε ανάγκη από ιατρικό και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό επομένως θα μπορούσε να γίνει μια διαχείριση του προσωπικού το οποίο μπορεί σε αυτή την οξεία φάση να προσφέρει υπηρεσίες», υπογράμμισε η ίδια.