«Το προηγούμενο 10ημερο το νοσοκομείο μας δέχθηκε μια τεράστια πίεση από την πανδημία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου Εύα Φούκα.

Η κ. Φούκα σημείωσε πως «στην εφημερία του Σάββατου έγιναν 80 εισαγωγές», ενώ ανέφερε πως «τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μικρή πτωτική πορεία τον αριθμό των εισαγωγών».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Εύας Φούκα στα Παραπολιτικά 90,1:

«Περάσαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο δεκαήμερο όπου είχαμε δεχτεί μια τεράστια πίεση από την επιδημία. Το νοσοκομείο μου άντεξε, κινητοποιήσαμε έγκαιρα κλίνες για να υποδεχτούν ασθενείς με covid και έτσι δεν βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να μην έχουμε να νοσηλεύσουμε έναν ασθενή. Αναφέρομαι σε απλές κλίνες covid και όχι σε κλίνες μονάδων ΜΕΘ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φούκα.

«Το Σάββατο που εφημερεύαμε έγιναν 80 εισαγωγές, ήταν ακριβώς όσες και στην προηγούμενη εφημερία ωστόσο φαίνεται να υπάρχει μια μικρή πτωτική πορεία στον αριθμό των εισαγωγών», διευκρίνισε η ίδια.

«Ως νοσοκομείο πλήρεις δεν είμαστε γιατί υπάρχουν κενά κρεβάτια. Η εντατική είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα, είναι γνωστό ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή όσον αφορά τις ΜΕΘ», επισήμανε η διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

«Για μένα το πιο συγκινητικό είναι όταν ένας άρρωστος που τον έχουμε στείλει στη ΜΕΘ επιστρέφει πίσω στο τμήμα μας για αποθεραπεία. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό και το πιο συγκινητικό», τόνισε η ίδια.

«Θέλω να αισθάνονται οι Έλληνες ασθενείς ασφαλείς όσον αφορά την επιστημονική επάρκεια. Έχουμε μια πολύ καλή γνώση της ασθένειας, τα πράγματα πάνε «καλύτερα» σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος γιατί αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς μας καλύτερα σε σχέση με 6-8 μήνες πριν. Διαρκώς μπαίνουν καινούργια σκευάσματα στη φαρέτρα μας, έχουμε τα αντιικά φάρμακα, γνωρίζουμε τεχνικές καλύτερες για τον αερισμό των ασθενών νομίζω ότι είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από τον Μάρτιο», δήλωσε επιπρόσθετα.