Μεγάλο βάρος σηκώνουν τα νοσοκομεία σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη στη βόρεια Ελλάδα λόγω κορωνοϊού.
Την κατάσταση περιγράφει στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας. Ενδεικτικό είναι ότι από τις 140 κλίνες που έχουν αναπτυχθεί για απλή νοσηλεία covid, χθες ήταν κατηλειμμένες οι 136 ενώ υπήρχε 100% πληρότητα στις ΜΕΘ.

«Καθημερινά έχουμε αρκετούς ασθενείς και αναζητούμε κρεβάτια εντατικής θεραπείας ανά τη χώρα» λέει ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε και στην τιτάνια προσπάθεια που έγινε για την αεροδιακομιδή τριών ασθενών από τη Δράμα στην Αθήνα, εκ των οποίων ο ένας δυστυχώς έχασε τη μάχη στο «Αττικόν».

Στο μεταξύ ένας στους τέσσερις κατοίκους της Δράμας που έκαναν τεστ είναι θετικοί.

Ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης κ. Χριστόδουλος Μεντίζης, αναφέρθηκε στο γκρέμισμα τοίχου στο νοσοκομείο για να φτιαχτεί ΜΕΘ. Όπως είπε, αυτό προέκυψε λόγω της ανάγκης για επέκταση μονάδας που είχε δημιουργηθεί με την έναρξη του δεύτερου κύματος στο χώρο του αναισθησιολογικού έξω από τα γενικά χειρουργεία, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος.

Η συγκεκριμένη προετοιμασία έγινε λόγω του αυξημένου αριθμού των διασωληνωμένων.

Ωστόσο ο κ. Μεντίζης κάνει λόγο για έλλειψη των απαραίτητων προϋποθέσεων για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης αναφορικά με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.