Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα στα Εξάρχεια, τα Χαυτεία και τα Προπύλαια, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία.

Νωρίτερα, πενήντα περίπου άτομα είχαν προσαχθεί στην οδό Ναυαρίνου, στην προσπάθειά τους να διαδηλώσουν, Η ομάδαάνοιξε πανό και αποπειράθηκε να προχωρήσει συγκροτημένα, αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, δημιουργώντας αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων.

Δέκα ακόμα άτομα προσήχθησαν στην οδό Γραβιάς, έξι στην Εμμ. Μπενάκη, κοντά στο μνημείο του δολοφονηθέντος μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και επίσης ολιγομελής ομάδα ατόμων στη Στοά Φέξη στην Πατησίων.

Οι προσαχθέντες οδηγούνται στη ΓΑΔΑ.





Υποχρεωτικός ο έλεγχος σήμερα σε όσους μπήκαν στο κέντρο

Ελέγχους σε καθέναν που εισέρχεται στο κέντρο της πόλης, ιδίως στα Προπύλαια, τα Χαυτεία, την Ομόνοια, το Πολυτεχνείο, στην Πατησίων , την Λ. Αλεξάνδρας και στο Σύνταγμα, πραγματοποιεί από το πρωί η Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί σταματούν όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες , πεζούς ή εποχούμενους.

Στα Εξάρχεια, στις οδούς Τζαβέλα και Μεσολογγίου όπου δολοφονήθηκε ο μαθητής Αλ. Γρηγορόπουλος, η πρόσβαση έχει αποκλειστεί σε όλους ανεξαιρέτως ενώ σε ισχύ θα βρίσκεται έως τα μεσάνυχτα η διαταγή απαγόρευσης των συναθροίσεων που εκδόθηκε από τον αρχηγό της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι για τους παραβάτες, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε αυτές.