Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την άφιξη του εμβολίου στη χώρα και τον όσο το δυνατόν ταχύτατο εμβολιασμό του πληθυσμού. 'Οπως έχει ανακοινωθεί, πρώτοι θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας και οι ηλικιωμένοι που στατιστικά είναι οι πιο επιρρεπείς στον κοροναϊό ομάδες. Για να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο στη διαδικασία, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει προσομοίωση, στην οποία όλη η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί «σαν να έχουμε ήδη το εμβόλιο...»

Το πρώτο ισχυρό crash test συντονισμού για τον εμβολιασμό δρομολογεί η κυβέρνηση με ασκήσεις προσομοίωσης οι οποίες θα περιλαμβάνουν κάθε κρίκο της πολυδαίδαλης αλυσίδας, από τις φαρμακαποθήκες και τα «hubs υπερκατάψυξης» (πέντε ή έξι κέντρα με μηχανήματα βαθιάς κατάψυξης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό) μέχρι τα ειδικά «δωμάτια εμβολιασμού» στις 1.018 δομές δημόσιας υγείας σε όλη τη χώρα.

Η ταχύτητα και η ασφάλεια τίθενται ως κυρίαρχοι στόχοι στο πολύμηνο εμβολιαστικό σχέδιο, εξού και αναζητούνται το συντομότερο πρακτικές απαντήσεις για τα στάδια της διαδικασίας μέσα από οργανωμένη αναπαράσταση.