Τις πρώτες εξηγήσεις του στους προϊσταμένους του, αφού παρουσιάστηκε αυτοβούλως, έδωσε νωρίς σήμερα το πρωί ο αστυνομικός που εθεάθη να καταστρέφει μια ανθοδέσμη στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Πρόκειται για έναν αρχιφύλακα ο οποίος, σύμφωνα με την έρευνα, δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν.


Ο αστυνομικός είπε ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει και ότι βρήκε την ανθοδέσμη στο οδόστρωμα δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και Κωλέττη. Ανέφερε ότι την πήρε από εκεί και άρχισε να κάνει πλάκα με τους υπόλοιπους αστυνομικούς της διμοιρίας.


Όλη η σκηνή με όσα διαδραματίστηκαν στην Οδό Ζωοδόχου Πηγής αποτυπώθηκαν σε ένα βίντεο το οποίο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, με την Κατεχάκη να διατάσσει αμέσως ένορκη διοικητική εξέταση με την εντολη μάλιστα να ολοκληρωθεί γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:


«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας για επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».