«Θα γιορτάσουμε διαφορετικά τα Χριστούγεννα, ήδη όμως βλέπουμε φως στο τούνελ» σημείωσε σχετικά με τα εμβόλια κατά του κοροναϊού, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.


Όπως τόνισε, μέχρι στιγμής και παρά τις δυσκολίες της πανδημίες, «οι Έλληνες πολίτες τα έχουμε καταφέρει καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες». Σύμφωνα με τον κ. Πρεζεράκο, οι τρεις τομές αναφοράς της Δημόσιας Υγείας είναι: Να προλάβουμε τη νόσο. Να προστατεύουμε τους πολίτες. Να προάγουμε την υγεία των πολιτών.


«Αναγνωρίζουμε ότι όταν μιλάμε για θανάτους, δεν έχουμε περιθώριο για απώλεια ούτε μιας ζωής» υπογράμμισε. Όπως επισήμανε, «τα πράγματα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται γιατί τα όπλα της Δημόσιας Υγείας είναι αποτελεσματικά. Ακολουθώντας τις συστάσεις έχουμε τα αποτελέσματα αυτά που συγκριτικά με άλλες χώρες είναι καλύτερα».


Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά μας σε οποιαδήποτε παραπληροφόρηση. Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που, όπως είπε, αποτελείται από 31 άτομα και έχει πραγματοποιήσει από την αρχή της πανδημίας 131 συνεδριάσεις, με μέση διάρκεια 3,5 με 4 ώρες.


Για τα τεστ καρά του κοροναϊού, σημείωσε ότι όσο περισσότερα γίνονται τόσο το καλύτερο, σχολιάζοντας ότι «είμαστε η χώρα στην ΕΕ που έχει τους πιο αυστηρούς κανόνες για τα rapid tests».


Επίσης, σημείωσε πως πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την υπεύθυνη συμπεριφορά που είχαμε ως τώρα.