Σβήστηκε το πρόστιμο που επέβαλαν οι αστυνομικοί σε έναν εθελοντή αιμοδότη, όταν εκείνος είχε ήδη δώσει αίμα και επέστρεφε στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ μετά την υποβολή των εγγράφων που επιβεβαιώνουν την αιμοδοσία, η ένστασή του έγινε δεκτή σήμερα και η σχετική πράξη επιβολής προστίμου ακυρώθηκε από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής».

Τι είχε πει ο εθελοντής αιμοδότης για το πρόστιμο των 300 ευρώ
Ο εθελοντής είχε περιγράψει το πρωί της Παρασκευής πως του επιβλήθηκε το άδικο πρόστιμο ενώ γύριζε σπίτι του.

«Μετά και την έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών να μην αφήσουμε, ειδικά τις μέρες της πανδημίας, να χαθεί εξαιτίας της έλλειψης αίματος, εγώ ξεκίνησα την Τετάρτη από το σπίτι μου για το Κρατικό Νίκαιας, για να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ.

Στην επιστροφή μου και αφού είχε τελειώσει η αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗ σταμάτησαν το τρόλεϊ. Μας ανάγκασαν να κατέβουμε όλοι κάτω, να διαπιστώσουν αν φοράμε μάσκες, αν έχουμε ταυτότητες, κι αν έχουμε και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης.

Αφού τους έδειξα την ταυτότητα, το σχετικό sms και τον επίδεσμο που ήταν στο σημείο της φλεβοκέντησης, τους ζήτησα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου. Καταλαβαίνετε πως ένας αιμοδότης, αφού δώσει το αίμα, πρέπει να γυρίσει σπίτι του, να ξεκουραστεί.

Μου έκαναν ακόμη και σωματικό έλεγχο

Στη συνέχεια, όμως, τους εξόργισε ένα μήνυμα που είχα στη μάσκα μου και αναγράφεται «και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή», άρχισαν τον σωματικό έλεγχο, ψάξανε την τσάντα μου σπιθαμή προς σπιθαμή, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας και να σας πω τώρα ένα γλαφυρό παράδειγμα:

Χωρίς γάντια, βάλανε τα χέρια τους ακόμα και στον καπνό απ’ τα τσιγάρα μου. Κι όταν διαμαρτυρήθηκα, προφανώς δεν πήρα καμία απάντηση. Αφού μου έκοψαν το πρόστιμο, δεν με άφησαν να φύγω. Με αφήσανε για μία ώρα να περιμένω όρθιος, χωρίς να δώσουν κάποια εξήγηση», κατήγγειλε ο αιμοδότης μιλώντας στον ANT1.