Μια ομολουμένως μυστηριώδη, αλλά και συνάμα περίεργη υπόθεση, ερευνά η αστυνομία και η ΕΥΠ τους τελευταίους μήνες, γεγονός που είχε ως συνέπεια να συληφθούν δύο Έλληνες, «κουβαλώντας» τις βαριές κατηγορίες για κατασκοπεία.


Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ένας γραμματέας στο προξενείο της Ρόδου, ελληνικής καταγωγής στρατολόγησε έναν 35χρονο Έλληνα μουσουλμάνο από τη Θράκη, μάγειρα στο επάγγελμα ο οποίος εργαζόταν σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Όπως αναφέρεται, του είχε αναθέσει τη φωτογράφιση της διάταξης των στρατιωτικών πλοίων, της φρουράς και των στρατοπέδων. Ομολογουμένως, πρόκειται για κίνηση που υποψίασε και τους πιο δύσπιστους. Στην αρχή, ο 35χρονος αρνήθηκε κάθε κατηγορία, όμως εν συνεχεία αποκάλυψε όλη την αλήθεια, όπως ο ίδιος τη βίωσε.


Μία επιχείρηση κατασκοπείας, μία υπόθεση όπου και μέχρι τώρα παραμένει άγνωστος ο «πυρήνας», αυτός που πήρε την απόφαση να πράξει με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να κινήσει τις υποψίες και να αποδειχθεί πως επρόκειτο για τέτοια υπόθεση. Παραμένει ακόμη άγνωστο από ποιον κινητοποιήθηκε  και για ποιο λόγο ένας από τους γραμματείς του τουρκικού προξενείου της Ρόδου, τι είχε δώσει ο 35χρονος στον γραμματέα, Έλληνα μουσουλμάνο από τη Θράκη. Ακόμη όμως δεν έχει διαλευκανθεί και αν είναι εμπλεκόμενοι και άλλοι στη συγκεκριμένη υπόθεση.



Από την σχετική έρευνα που έγινε στις οικίες του γραμματέα και του 35χρονου βρεθήκαν και κατασχέθηκαν laptop και στικάκια αποθήκευσης υλικού (usb) τα οποία κι έχουν σταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση.